ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Αττική: «Εφιάλτης», η φωτιά πέρασε την Εθνική και κατευθύνεται προς Ωρωπό! – Εκκενώνονται πολλές περιοχές

Πολύ δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για την Αττική. Τα «μέτωπα» της πυρκαγιάς είναι πολλά και οι περιοχές που εκκενώνονται αυξάνονται!
Φωτιά Αττική: «Εφιάλτης», η φωτιά πέρασε την Εθνική και κατευθύνεται προς Ωρωπό! – Εκκενώνονται πολλές περιοχές

Φωτιά Αττική: Πολύ δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για την Αττική. Τα «μέτωπα» της πυρκαγιάς είναι πολλά και μεγάλα και οι περιοχές που εκκενώνονται αυξάνονται!

Φωτιά Αττική: Η νεότερη εξέλιξη θέλει την πυρκαγιά να έχει φτάσει αργά την Παρασκευή (6/8) στον κόμβο Μαλακάσας και να έχει περάσει από την δεξιά πλευρά της Εθνικής, μπαίνοντας πλέον στο δήμο Ωρωπού! Στο μεταξύ Έπιασαν τον εμπρηστή του Κρυονερίου!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δόθηκε εντολή εκκένωσης εκτός από τη Μαλακάσα, στους οικισμούς Μαυροσουβάλα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Λεβίσι.

«Η φωτιά πέρασε απέναντι, από τον κόμβο του Μαρκοπούλου, 100 μέτρα μετά από τον κόμβο προς Μαλακάσα καίει με πολύ αργό ρυθμό, επικρατεί άπνοια, ζητάμε να έρθουν περισσότερα μέσα της Πυροσβεστικής ώστε να την πιάσουμε τώρα», είπε αρχικά

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Δήμαρχος το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μακριά από τα χωριά, Ωρωπός και Συκάμινο και βρίσκεται πιο κοντά στην Μαλακάσα, στην Μαυροσουβάλα, περιοχές για τις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση.

«Ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία, έχει βγει ήδη η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κου Αυγερινού για να γίνει εκκένωση», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα (6/8) «μέτωπο» στη Βαρυμπόμπη αναζωπυρώθηκε κι έτσι Σταμάτα, Άγιος Στέφανος και Κρυονέρι (μεγάλη η εστία στην περιοχή) καίγονται για δεύτερη φορά! Σπίτια συνεχίζουν να καίγονται, περιουσίες καταστρέφονται σε λίγα δευτερόλεπτα απειλούνται, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν και οι Θρακομακεδόνες  καθώς η «πύρινη λαίλαπα» πλησίαζες απειλητικά την περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ.,  το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Εκεί δημιουργήθηκε ζώνη από τους πυροσβέστες για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης:

Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη αλλοδαπή ως ύποπτη για τη φωτιά – Δύο οι απόπειρες εμπρησμού!

Φωτιά: Προσαγωγή δύο ατόμων στον Άγιο Στέφανο για εμπρησμό! – Τους έπιασαν με μπιτόνια βενζίνης!

Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Αττική: «Εφιάλτης», η φωτιά πέρασε την Εθνική και κατευθύνεται προς Ωρωπό! – Εκκενώνονται πολλές περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.