Φωτιά Αττική – Κάηκε το Κτήμα στο Τατόι

Στη μανία της πυρκαγιάς που καίει τις τελευταίες ημέρες την Αττική έπεσε το κτήμα στο Τατόι που κάηκε ολοσχερώς σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο  ο Nίκος Βασιλείου, Μέλος του Διοικητικού Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Φωτιά Αττική: Στη μανία της πυρκαγιάς που καίει τις τελευταίες ημέρες την Αττική έπεσε το κτήμα στο Τατόι που κάηκε ολοσχερώς σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Nίκος Βασιλείου, Μέλος του Διοικητικού Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Φωτιά Αττική: Η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Αθήνα μαίνεται ανεξέλεγκτη περνώντας και από το Τατόι καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο το ιστορικό κτήμα, όπως αποκάλυψε ο Nίκος Βασιλείου, Μέλος του Διοικητικού Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Από την ταβέρνα Λεωνίδας και μέσα όλο το Κτήμα (σ.σ. Τατόι) είναι όλο καμένο πλήρως. Έγινε μια αντιπυρική ζώνη χθες το μεσημέρι για να σωθούν τουλάχιστον τα κτίρια, στο βασικό κομμάτι των πρώην ανακτόρων. Αυτό κάπως βοήθησε. Οι τάφοι έχουν καεί τελείως. Όλο αυτό το πυκνό δάσος που ο κόσμος κάθε Σαββατοκύριακο έκανε βόλτες και χαιρόταν τον Δρυμό δεν υπάρχει πια. Είναι καμένα τα πάντα. Είναι απογοητευτικό. Η φωτιά ξέφυγε τη δεύτερη μέρα. Ακόμα δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τι θα γίνει. Κοιτάμε να σβήσουμε τις αναζωπυρώσεις. Ο άνεμος ευτυχώς ήταν σύμμαχός μας και δεν φυσούσε, γιατί θα καιγόταν τα πάντα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για να δώσει το μέγεθος της καταστροφής που κατέκαψε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου το μέλος του Διοικητικού Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας είπε ότι χθες, Πέμπτη, στο Κρυονέρι υπήρχαν εφτά ενεργά μέτωπα. «Στο Κτήμα η φωτιά είχα αφεθεί ανεξέλεγκτη γιατί τα είχε κάψει όλα. Πέρασε την ταβέρνα του Λεωνίδα, έκαψε όλο τον δρόμο και έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είναι τεράστια η έκταση που έχει καεί. To κομμάτι του Δρυμού που είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας έχει καεί όλο».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για το πώς φτάσαμε σε αυτή την τόσο δυσάρεστη κατάσταση να έχει καεί ένα μεγάλος μέρος του Εθνικού Δρυμού, εντός των πρώην Βασιλικών Κτημάτων ο κ. Βασιλείου έδωσε την δική του μαρτυρία: «Όντως ήταν πάνω από 50 οχήματα, πολύς κόσμος και πυροσβεστική υπηρεσία. Μια μικροεστία σε μια χαράδρα “έφυγε” και από εκεί ξεκινήσανε όλα. Δεν ήταν δυνατόν να την ελέγξεις».

Διαβάστε επίσης:

«Θα το κάψουν το Τατόϊ» – Το προφητικό άρθρο του Στέλιου Σοφιανού στο Protagon.gr

Το Τατόι ήταν μαγνήτης για επενδύσεις… και πλέον έγινε «καμένο φιλέτο»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Φουντούλης: «Ζητούμε συγνώμη που πανηγυρίζουμε»