Το Τατόι ήταν μαγνήτης για επενδύσεις... και πλέον έγινε «καμένο φιλέτο»

Το Τατόι έπαψε πια να αποτελεί πόλο έλξης και μαγνήτη επενδύσεων καθώς πλέον είναι ένα απλά... «καμένο φιλέτο».

Το Τατόι έπαψε πια να αποτελεί πόλο έλξης και μαγνήτη επενδύσεων καθώς πλέον είναι ένα απλά… «καμένο φιλέτο».

Τατόι: Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που δεν έπαψαν ποτέ να απασχολούν.

Οι απώλειες πολλές, μεταξύ αυτών και το Τατόι που από μαγνήτης επενδύσεων έχει γίνει πλέον ένα «καμένο φιλέτο», καθώς οι στόχοι της Κυβέρνησης ήταν να αποτελέσει πόλο έλξης για επενδυτές στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε παλαιότερα ένα άρθρο του in.gr η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 και το οποίο θα αποτελούσε μαγνήτη επενδύσεων.

Συγκεκριμένα ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.

Οι προτάσεις μάλιστα αξιοποίησης του ήταν πολλές καθώς στη νέα μελέτη βιωσιμότητας, κεντρική ενότητα ήταν η «Αγροτική», η οποία χωροθετείται σε εκτάσεις και κτίρια δυτικά των ανακτόρων και στα νοτιοδυτικά σύνορα του κτήματος. Εκεί, το λιθόκτιστο ιστορικό ξενοδοχείο «Τατόιον» αξιοποιείται ως ξενώνας αγροτουρισμού, ενώ θα λειτουργήσουν επίσης κατάστημα και εστιατόριο με τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Άλλωστε τα άλλοτε βασιλικά κτήματα σχεδιαζόταν να επανακαλλιεργηθούν και να επιστρέψει η κτηνοτροφική παραγωγή και η μεταποίηση σε υφιστάμενα κτίρια (Οινοποιείο, Βουστάσιο, Τυροκομείο κ.λπ.), με στόχο την αναβίωση της ιστορικής ετικέτας «Κτήμα Τατοΐου». ενώ ανοιχτή παρέμενε προοπτική ενίσχυσης της παραγωγής.

Μάλιστα ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο υπολογιζόταν στα 97-130 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο Πολιτισμού να είχε αιτηθεί τα 49 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πλέον όμως, φρένο στα σχέδια και στις σκέψεις έβαλε μια τεράστια πυρκαγιά που χωρίς να ενδιαφέρεται για το μέλλον, μετέτρεψε το Τατόι από μαγνήτη επενδύσεων, σε ένα απλά… «καμένο φιλέτο»!

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός μέχρι τώρα!

Με 2 μποφόρ κατακάηκε η Ελλάδα – Δεν φταίει ούτε ο καύσωνας, ούτε ο «στρατηγός άνεμος», μόνο η κρατική αδιαφορία!

Άρης: Προχωρημένες επαφές με Καμαρά