ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Καίγεται το Κρυονέρι – Εκκενώνονται Μαλακάσα, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και αυτή τη στιγμή καίει το Κρυονέρι ενώ υπάρχει εντολή εκκένωσης για Μαλακάσα, Πολυδένδρι και Καπανδρίτη!
Φωτιά: Καίγεται το Κρυονέρι – Εκκενώνονται Μαλακάσα, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και αυτή τη στιγμή καίει το Κρυονέρι ενώ υπάρχει εντολή εκκένωσης για Μαλακάσα, Πολυδένδρι και Καπανδρίτη!

Φωτιά: Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη καλά κρατεί με την Πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη ούτως ώστε να την θέσει υπό έλεγχο τη στιγμή που αυτή μαίνεται ανεξέλεγκτη και αυτή τη στιγμή καίει το Κρυονέρι ενώ υπάρχει εντολή εκκένωσης για τις περιοχές της Μαλακάσας, του Πολυδενδρίου και του Καπανδρίτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, 56 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία που κινδυνεύουν ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

Όπως ανέφερε στην Δυτική Αττική θα έχουμε ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η φωτιά έχει περάσει προς την Λίμνη Μαραθώνα με ισχυρό θερμικό φορτίο.

Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια, είπε μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε από χθες το απόγευμα υπάρχουν αρκετές νέες ενάρξεις πυρκαγιών που έρχονται να προστεθούν στα πολλά ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζουμε, με τις σημαντικότερες πυρκαγιές να μαίνονται σε Εύβοια, Αττική και Μεσσηνία.

Ύπενθύμισε πως σήμερα, εκτιμόταν πως θα είναι μια δύσκολη ημέρα ως προς την ένταση των φαινομένων και συνόψισε επιπρόσθετα πως σημαντικά νέα μέτωπα βρίσκονται στην Μάνη, στην Φθιώτιδα, τα Γρεβενά, την Ηλία ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στην Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά στα Βασιλικά Πάρνηθας, είναι σε εξέλιξη και χθες τα μεσάνυκτα πέρασε στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της, με ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, εξήγησε αναφερόμενος στις περιοχές τις Ιπποκρατείου Πολιτεία και Αγίου Στεφάνου, των Αφιδνών  και του Μαραθώνα.

Καταβάλλουμε κάθε προσπαθεια για προστασία των κρίσιμων υποδομών, επεσήμανε και συνόψισε πως έχουν σταλεί συνολικά 13 μηνύματα που αφορούσαν εκκένωση περιοχών και παρείχαν οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών, από το 112.

Επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρο και 150 οχήματα.

Πύρινη κόλαση στο Κρυονέρι – Καίγονται σπίτια


 

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: 9 τραυματίες – Που υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Φωτιές: «Σβήνουμε τις φωτιές μόνοι μας…Μόνο τους μέλημα να μην έχουν νεκρους»

Άρης: Υπερβάλλουν οι Άγγλοι για Καμαρά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Καίγεται το Κρυονέρι – Εκκενώνονται Μαλακάσα, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.