ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: «Σβήνουμε τις φωτιές μόνοι μας…Μόνο τους μέλημα να μην έχουν νεκρους»

Οι φωτιές κυμαίνονται στην Εύβοια με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την βοήθεια που δέχθηκαν στην κατάσβεση της.
Φωτιές: «Σβήνουμε τις φωτιές μόνοι μας…Μόνο τους μέλημα να μην έχουν νεκρους»

Οι φωτιές κυμαίνονται στην Εύβοια με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την βοήθεια που δέχθηκαν στην κατάσβεση της.

Φωτιές: Φωτογραφίες που σοκάρουν από τις πυρκαγιές στο Twitter, όπως γράψαμε νωρίτερα.

Μία περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι η Εύβοια. Οικισμοί που βρίσκονταν σε κίνδυνο έχουν εκκενωθεί.

Κάτοικοι της, εκφράζουν την αγανάκτηση τους όπως υποστηρίζουν γιατί δεν δέχθηκαν την βοήθεια από τα πυροσβεστικά μέσα που θα περίμεναν. Ένας από αυτούς, ο κ. Ράπτης δήλωσε στο Mega πως δεν έφυγαν γιατί διαπιστώσανε πως μόνο μέλημα των αρχών ήταν να μην υπάρξει κάποιος νεκρός.

Αντίθετα σύμφωνα με την ίδιο άνθρωπο, για τις περιουσίες του κόσμου δεν σχεδιάστηκε τίποτα, όπως και που θα πάνε από την στιγμή που άφηναν τα σπίτια τους.

Όλο το βράδυ πάλευαν μόνοι τους με τις φωτιές, χωρίς ρεύμα και νερό γιατί τους το είχαν κόψει. Οι φωτιές είχαν φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

Το χειμώνα βίωσαν την «Μήδεια» και τώρα αυτό, χωρίς να έχουν πάρει κάποια αποζημίωση.

Τέλος σημείωσε πως: «Έχει καεί το μεγαλύτερο τμήμα του λόφου, εκεί επιχειρούν μόνο εθελοντικές ομάδες και όχι η πυροσβεστική.

Σπίτια καταστράφηκαν περιμετρικά του οικισμού και όχι μέσα σ’ αυτόν. Δεν είχαμε κίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα. Μόνο αυτών το συμπολιτών μας, που βρίσκονται τα σπίτια τους σε πιο δύσβατα μέρη, Οι αστυνομικοί ήταν… αμέτρητοι, ενώ οι πυροσβέστες ελάχιστοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα» – Σκηνικό χάους στην Εύβοια

Φωτιά: «Στόχος να μην ξανακαεί η Πάρνηθα»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Άνετα στον τελικό του Βόλεϊ γυναικών οι ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: «Σβήνουμε τις φωτιές μόνοι μας…Μόνο τους μέλημα να μην έχουν νεκρους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.