ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Μέγαρα: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παπαγιαννέικα και Καλκάνι

Φωτιά Μέγαρα: Η φωτιά στα Μέγαρα συνεχίζει να καίει και η αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση δύο ακόμα οικισμών. Φωτιά Μέγαρα: Η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές, με τις εστίες να είναι αρκετές και διάσπαρτες. Στο πλαίσιο αυτό η πυροσβεστική έδωσε εντολή για εκκένωση ακόμα δύο οικισμών, τα Παπαγιαννέικα...
Φωτιά Μέγαρα: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παπαγιαννέικα και Καλκάνι

Φωτιά Μέγαρα: Η φωτιά στα Μέγαρα συνεχίζει να καίει και η αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση δύο ακόμα οικισμών.

Φωτιά Μέγαρα: Η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές, με τις εστίες να είναι αρκετές και διάσπαρτες.

Στο πλαίσιο αυτό η πυροσβεστική έδωσε εντολή για εκκένωση ακόμα δύο οικισμών, τα Παπαγιαννέικα και το Καλκάνι. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης.

«Έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, με δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια σημειώνοντας πως όλες οι επίγειες δυνάμεις, μαζί με τα εναέρια μέσα βρίσκονται εκεί και επιχειρούν.

Όπως είπε, δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες «στις περιοχές Πευκογιαλός, όπου το μέτωπο κινούνταν προς το παραλιακό μέτωπο απειλώντας όλες τις κατοικίες του οικισμού, στις Αιγειρούσες, που η φωτιά απείλησε όλο τον οικισμό και τις κατοικίες σε όλη την περίμετρο, στον Παρασκευά και στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη, όπου η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό και την Μονή.

Στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα

Εν τω μεταξύ, στάχτη έχουν γίνει ήδη πάνω από 40.000 στρέμματα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Λουτρακίου.

Όπως δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωσή του, νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το βράδυ δόθηκε μάχη για να προστατευθούν σπίτια στον Παρασκευά και τον Άγιο Ιωάννη όπου η φωτιά πέρασε μέσα από τη μονή.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή.

Φωτιά – Τρόποι για προστασία από τον καπνό

Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Μητσοτάκη: «Μας απογοητεύσατε οικτρά, αυτά θα ψηφίσετε στο μνημόνιο με τα Σκόπια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Μέγαρα: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παπαγιαννέικα και Καλκάνι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.