ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές – «Μαύρο ρεκόρ» με 1.100 δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη – Ο χάρτης των Financial Times που συγκλονίζει

Αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές «ξέσπασμα» πυρκαγιών είναι η Ευρώπη, με την Ελλάδα να βιώνει για τα καλά την καταστροφική τους δράση.
Φωτιές – «Μαύρο ρεκόρ» με 1.100 δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη – Ο χάρτης των Financial Times που συγκλονίζει

Φωτιές: Αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές «ξέσπασμα» πυρκαγιών είναι η Ευρώπη, με την Ελλάδα να βιώνει για τα καλά την καταστροφική τους δράση.

Ειδικά οι χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, αλλά και η γειτονική Τουρκία έχουν βιώσει για τα καλά των «πύρινο όλεθρο» την τελευταία εβδομάδα με τις τεράστιες φωτιές που κατακαίνε τα πάντα εδώ και πολλά 24ωρα.

Κανείς αναρωτιέται αν η πλειοψηφία αυτών των πυρκαγιών οφείλεται στον καύσωνα ή έστω σε ανθρώπινη αμέλεια ή οι περισσότερες αποτελούν δράση εμπρηστών. Απο τις συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην χώρα μας, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι μάλλον ισχύει το δεύτερο. Και αυτό είναι τραγικό. Φωτιές: Πολίτες έπιασαν εμπρηστή στα πράσα! Δείτε το video

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα σοβαρό ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών» αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, εστιάζοντας στις δασικές πυρκαγιές της θερινής περιόδου

Στο άρθρο με τίτλο με «Wildfires surge during searing Mediterranean heat», η εφημερίδα τονίζει ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών δασικών πυρκαγιών είχε καταγράψει 1.100 πυρκαγιές δηλαδή 300 περισσότερες από τον ετήσιο μέσο όρο.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του φαινομένου παρατηρήθηκε στις μεσογειακές χώρες όπως στην Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα αλλά και στον Λίβανο, ενώ φέτος παρατηρήθηκε και αξιοσημείωτη ένταση αυτών των πυρκαγιών.

Το άρθρο συνοδεύεται από χάρτη δυναμικής απεικόνισης πυρκαγιών στην Ευρώπη-Μέση Ανατολή-βόρεια Αφρική, καθώς και με γραφήματα που απεικονίζουν την αυξημένη συχνότητα δασικών πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι.

Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες

οι χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, αλλά και η γειτονική Τουρκία έχουν βιώσει για τα καλά των «πύρινο όλεθρο» την τελευταία εβδομάδα με τις τεράστιες φωτιές που κατακαίνε τα πάντα εδώ και πολλά 24ωρα.

οι χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, αλλά και η γειτονική Τουρκία έχουν βιώσει για τα καλά των «πύρινο όλεθρο» την τελευταία εβδομάδα με τις τεράστιες φωτιές που κατακαίνε τα πάντα εδώ και πολλά 24ωρα.

Διαβάστε επίσης: 

Φωτιά Αττική: Νέα επίθεση πολίτη σε δημοσιογράφο – Σε ζωντανή σύνδεση μεταδόθηκε το περιστατικό (vid)

Φωτιές: Έπιασαν και άλλον ύποπτο εμπρηστή στην Πετρούπολη

Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης στην Πάρνηθα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές – «Μαύρο ρεκόρ» με 1.100 δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη – Ο χάρτης των Financial Times που συγκλονίζει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.