ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ – Σβήνουν οι αντιδράσεις του κόσμου – Τι λέει το κανάλι;

Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ και σβήσιμο των αντιδράσεων του κόσμου στα ρεπορτάζ για τις φωτιές ώστε να μη φανεί η αγανάκτηση.
Φωτιές: Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ – Σβήνουν οι αντιδράσεις του κόσμου – Τι λέει το κανάλι;

Φωτιές: Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ και σβήσιμο των αντιδράσεων του κόσμου στα ρεπορτάζ για τις φωτιές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου στην Εύβοια είναι έντονες, με τους κατοίκους να βλέπουν τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η κατάσταση στην Αγία Άννα είναι τραγική με τους πολίτες να διασώζονται από ιδιοκτήτες καϊκιών, οι οποίοι τους απεγκλώβισαν από την παραλία, όπου είχαν βρει καταφύγιο.

Στην παραλία της Αγίας Άννας βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΪ, όπου καπετάνιος καϊκού δήλωσε: «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει καεί όλη η Αγία Άννα. Και είμαι μόνος μου μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουν εγκαταλείψει και με δύο σκάφη προσπαθούμε να σώσουμε όλη την περιοχή», σημειώνεται στο documentonews.gr.

Αυτή η δήλωση έπαιξε στον αέρα.

Βέβαια, το αμοντάριστο βίντεο αποτύπωσε μία άλλη πραγματικότητα.

Ακολουθεί η δήλωσή του στο αμοντάριστο, πριν δηλαδή την παρέμβαση του ΣΚΑΪ στο μοντάζ:

«Άσε με ρε φίλε τώρα με τον ΣΚΑΪ. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει καεί όλη η Αγία Άννα. Και είμαι μόνος μου μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουν εγκαταλείψει και με δύο σκάφη προσπαθούμε να σώσουμε όλη την περιοχή. Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, συγχαρητήρια σε όλους. Έχει καεί όλο. Μέχρι και ζώα φέρνουμε. Αυτό το πράγμα είναι ντροπή. Η Ελλάδα είναι στο έλεος της φωτιάς. Δύο – τρεις καπετάνιοι προσπαθούμε να σώσουμε 100 άτομα, δεν ξέρω πόσα είναι».

Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Μάλλον πολλά ερωτήματα.

Είναι πραγματική ενημερώση αυτή; Μεταφέρθηκε όλη η αλήθεια στον τηλεθεατή – πολίτη; Γιατί επιλέχτηκε αυτό το κομμάτι στο βίντεο του καναλιού και όχι το αμοντάριστο; Προσπαθεί ο ΣΚΑΪ να «ωραιοποιήσει» – «στογγυλέψει» την κατάσταση; Αν όντως προσπαθεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις γιατί το κάνει; Υπάρχει κυβερνητική γραμμή για «στρογγύλεμα» των ρεπορτάζ; Αν υπάρχει τέτοια γραμμή πιστεύουν στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει από τις φωτιές;

Καλό θα ήταν να πάρει θέση το κανάλι. Είναι σοβαρό το θέμα από όποια πλευρά και να το πιάσεις.

Αναμονή.

Ίσως να έπρεπε στον ΣΚΑΪ να παραδειγματίζονταν από το OPEN το οποίο κατά κοινή ομολογία έχει καλύψει τις φωτιές «αξιπρεπέστατα» (σ.σ. με δημοσιογράφικούς όρους) χωρίς μονταζιέρες, φιλοξενώντας τις γνώμες του κόσμου. Δίνοντας βήμα για να εκφράσουν οι πολίτες την αγωνία τους και γιατί όχι ζητώντας όταν καταλαγιάσει η καταστροφή να υπάρξει και απονομή ευθυνών.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ: «Κουράγιο Ελλάδα – Οι προσευχές μας με τους πληγέντες και τους ήρωες που παλεύουν με τις φλόγες»

Φωτιά: Πήγαν να κάψουν και τον Υμηττό – Φακός πάνω σε χόρτα – Επίσημη καταγγελία

Φωτιές: Εξοργιστική καταγγελία για πυροσβεστικό όχημα παρκαρισμένο σε βίλα βιομηχάνου

Φωτιές: Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ – Σβήνουν οι αντιδράσεις του κόσμου – Τι λέει το κανάλι;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Μονταζιέρα του ΣΚΑΪ – Σβήνουν οι αντιδράσεις του κόσμου – Τι λέει το κανάλι;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.