ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Σεσημασμένοι εμπρηστές πίσω από Βίλια και Τατόι

Οι έρευνες για τις πυρκαγιές φέρνουν σημαντικά στοιχεία στο φως.
Φωτιές: Σεσημασμένοι εμπρηστές πίσω από Βίλια και Τατόι

Όπως προέκυψε από τις έρευνες που έχουν γίνει από τις αρχές Αυγούστου στην περιοχή της βόρειας Αττικής, αλλά και στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα Βίλια, στη δυτική Αττική, την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου, υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ των δύο εστιών φωτιάς.

Σύμφωνα με τους Κόντη και Σωτήρη από το enikos.gr, oι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο έρευνας προκειμένου να εξακριβώσουν τις αιτίες των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που κατέκαψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις σε Αττική και Εύβοια.

Παρά το γεγονός ότι οι κλιματικές συνθήκες τους τελευταίους μήνες ευνοούσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών ειδικά σε πευκοδάση, συγκεκριμένα δεδομένα -κυρίως από αναζωπυρώσεις σε περιοχές που είχαν κατασβεστεί και οριοθετηθεί από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις- κάνουν τα στελέχη της ειδικής αυτής υπηρεσίας να ερευνήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις «ύποπτες» περιοχές για το ενδεχόμενο εμπρησμών.

Οι έμπειροι ερευνητές των εγκλημάτων εμπρησμού εξιχνιάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από τα σημεία, που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές και επιχειρούν να ανακαλύψουν τους δράστες.

Οι έρευνες που έχουν γίνει από τις αρχές Αυγούστου στην περιοχή της βόρειας Αττικής, αλλά και στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα Βίλια, στη δυτική Αττική, την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ανέδειξαν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ των δύο εστιών φωτιάς.

Μάλιστα, τα κοινά σημεία είναι τόσα πολλά, που κάνουν τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να ερευνούν σοβαρά την πιθανότητα πίσω και από τις δύο φωτιές να βρίσκονται «εμπρηστές με σχέδιο».

Όπως αναφέρει η Realnews, οι έρευνες που γίνονται αναδεικνύουν τις πολλές ομοιότητες που έχει η «αναζωπύρωση» της φωτιάς στη βόρεια Αττική, στην περιοχή του Τατοΐου στις 5 Αυγούστου, με τη δεύτερη φωτιά στα Βίλια.

Και οι δύο νέες φωτιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών και ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή της Εύβοιας.

Να θυμίσουμε ότι επίσης τη Δευτέρα 23 Αυγούστου είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Καρύστου, στη νότια Εύβοια, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι δύο νέες φωτιές είχαν ξεσπάσει σε σημεία των δασικών εκτάσεων τα οποία τις προηγούμενες ημέρες οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή εθελοντών, είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Πέρα από αυτά, οι Αρχές δεν αμελούν το γεγονός ότι και οι δύο νέες φωτιές «στόχευσαν» σε έναν «καταβεβλημένο μηχανισμό πυρόσβεσης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές. Δηλαδή, και η φωτιά στο Τατόι και η φωτιά στην περιοχή Κάζα στα Βίλια «χτύπησαν» σε μια περιοχή όπου οι πυροσβέστες είχαν δώσει μια επίπονη μάχη επί πολλά 24ωρα.

Διαβάστε Επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Έγκριση μόνιμης άδειας χωρίς τη δυνατότητα μελέτης πιθανών επιπτώσεων – Για ποιο λόγο παίρνει το ρίσκο ο FDA

Με μεγάλη συμμετοχή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Ανασχηματισμός: Πήρε τις τελικές του αποφάσεις στις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Σεσημασμένοι εμπρηστές πίσω από Βίλια και Τατόι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.