ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Συνεχής η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία και Μάνη, με την κατάσταση βέβαια να είναι αρκετά καλύτερη. 
Φωτιές: Συνεχής η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πελοπόννησο και Εύβοια

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε σε όλη τη χώρα, με το φόβο βεβαίως πιθανών αναζωπυρώσεων.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές. Ανάμεσά τους και η φωτιά στην Αταλάντη που προκλήθηκε από κεραυνό.

Στη δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά έφτασε από την Αγία Άννα μέχρι την παραλιακή ζώνη, ενώ παράλληλα υπήρξαν συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά, στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά.

Από ‘κει και πέρα, «μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει χάρτης που καταγράφει την καταστροφή που άφησαν πίσω τους  έχουν αφήσει πίσω τους οι τρομακτικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο «άδειασμα» στον Χαρδαλιά από το meteo: Tα «6 μποφόρ» στο Τατόι ήταν τελικά… 2!

Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα

Επίσημα στους Μπακς ο Καλαϊτζάκης (Vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Συνεχής η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πελοπόννησο και Εύβοια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.