ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Στην μάχη με τις φλόγες και οι ηρωικοί φαντάροι του Ελληνικού στρατού

Οι φωτιές είναι πολλές και οι φαντάροι του Ελληνικού στρατού μπορούν να φανούν πολύτιμοι καθώς ετοιμάζονται να μπούνε στη μάχη με τις φλόγες!
Φωτιές: Στην μάχη με τις φλόγες και οι ηρωικοί φαντάροι του Ελληνικού στρατού

Οι φωτιές είναι πολλές και οι φαντάροι του Ελληνικού στρατού μπορούν να φανούν πολύτιμοι καθώς ετοιμάζονται να μπούνε στη μάχη με τις φλόγες!

Φωτιές: Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη που παρουσιάζει αναζωπύρωση αλλά και εκείνες σε Αρχαία Ολυμπία και Εύβοια αναγκάζουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να επιστρατεύσει την πολύτιμη βοήθεια των φαντάρων του Ελληνικού στρατού προκειμένου με ηρωισμό να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, γνωστοποίησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους τρόπους που θα συνδράμει ο Ελληνικός στρατός στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρχικά.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση για την πρόληψη πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια από αέρως και από εδάφους με συνεχείς περιπολίες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα, έτσι και τώρα», είπε εν συνεχεία ο υπουργός δίνοντας το λόγο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να εξειδικεύσει τα μέτρα.

«Ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης. Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση. Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους. Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου.

Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Φωτια τώρα: Κρανίου τόπος η Ηλεία – Εικόνες που σοκάρουν

Με αυτόν τον παίκτη του Survivor κάνει διακοπές ο Τριαντάφυλλος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Στην μάχη με τις φλόγες και οι ηρωικοί φαντάροι του Ελληνικού στρατού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.