ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Στις φλόγες τα Γρεβενά – Αυτές οι περιοχές έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Τα Γρεβενά βιώνουν και αυτά δύσκολες ώρες, μετά τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και σε αυτή την περιοχή.
Φωτιές: Στις φλόγες τα Γρεβενά – Αυτές οι περιοχές έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Φωτιές: Τα Γρεβενά βιώνουν και αυτά δύσκολες ώρες, μετά τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και σε αυτή την περιοχή.

Φωτιές: «Σβήνουμε τις φωτιές μόνοι μας… Μόνο τους μέλημα να μην έχουν νεκρούς», ήταν η καταγγελία ενός κατοίκου στην Εύβοια, στο Mega.

Την ίδια ώρα πυρκαγιές, υπάρχουν και στα Γρεβενά, που περνούν και αυτά δύσκολες ώρες με τις φωτιές, όπως και πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Εκκενώθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα το απόγευμα, πέντε χωριά στην περιοχή των Βεντζίων Γρεβενών, λόγω δύσκολης κατάστασης.

Η πυρκαγιά, ήταν ανεξέλεγκτη που πέρασε στην περιοχή από την απέναντι πλευρά του ενεργού μετώπου Φελλίου-Καρπερού.

Έτσι η πυροσβεστική έδωσε εντολή και ξεκίνησε η προληπτική εκκένωση των χωριών: Νησί, Κέντρο, Αγαλλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα.

Αυτή πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή των λεωφορείων των ΚΤΕΛ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ αγροτικά μηχανήματα και υδροφόρες του δήμου βοηθούν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Η φωτιά επειδή έπνεαν ισχυροί άνεμοι πέρασε τον Αλιάκμονα, στην περιοχή Παλαιομονάστηρο. Έτσι δημιούργησε ανεξέλεγκτα μέτωπα.

Το ένα κινήθηκε προς το Νησί, όπου έφτασε σε κοντινή απόσταση. Όμως τα καναντέρ έκαναν έγκαιρη επέμβαση. Το άλλου κινήθηκε προς το Δίπορο, ενώ ένα ακόμα αναζωπυρώθηκε τα ξημερώματα λόγω των ανέμων νάμεσα σε Νησί, Κέντρο και Δίπορο.

Σε σημείο που υπάρχει δάσος με πεύκα. Με την πυροσβεστική να δίνει την δική της μάχη σε όλα τα μέτωπα. H Μαθητική Εστία του Δήμου Γρεβενών, ήταν ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να μεταβούν οι κάτοικοι των πέντε κοινοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά: «Στόχος να μην ξανακαεί η Πάρνηθα»

Φωτιές: Η δραματική έκκληση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στο Instagram

Άρης: Υπερβάλλουν οι Άγγλοι για Καμαρά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Στις φλόγες τα Γρεβενά – Αυτές οι περιοχές έχουν παραδοθεί στις φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.