ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του

ενοχος μεχρι αποδειξεωσ του εναντιου, εκτός αν πρώτα εκτελεστείς
Frank Atwood (π. Εφραίμ) – Εκτελέστηκε στις 20:16 επειδή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του

Ο Frank Atwood, ο άνθρωπος που πριν από 37 χρόνια καταδικάστηκε σε θανατική ποινή από την πολιτεία της Αριζόνα, πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την αδυναμία του να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Frank Atwood ήταν ένας από τους δυο υπόπτους για το θάνατο της Vicki Lynne Hoskinson στις 17 Σεπτεμβρίου του 1984. Η 8χρονη Αμερικανή είχε φύγει από το σπίτι της, με το ποδήλατό της, για να ταχυδρομήσει μια κάρτα στη θεία της. Η Vicki δε γύρισε ποτέ στο σπίτι της. 7 μήνες μετά βρέθηκε η σορός του δολοφονημένου κοριτσιού. Η έρευνα τότε εστίασε σε 2 υπόπτους και κατέληξε πως ο δράστης ήταν ο Frank Atwood, ένας νεαρός με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Μια «εύκολη» θα έλεγε κανείς επιλογή, ειδικά σε μια εποχή που οι δυνατότητες της τεχνολογίας, το dna και η εγκληματολογία απείχαν έτη φωτός από τα σημερινά.

Οι φωνές που καλούσαν τον κυβερνήτη της Αριζόνα να αλλάξει, έστω και τελευταία στιγμή, την απόφαση αυτή και να δώσει χάρη στον Fank Atwood ήταν πολλές. Ειδικοί μίλησαν για πλάνη, για ελλιπή στοιχεία και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όλοι ήλπιζαν πως η τελευταία αίτηση του Atwood θα γινόταν δεκτή από την πολιτεία. Μάταια όμως.

Με μια τελετουργία που ανατριχιάζει, στις 20:16 – όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα – ο Αντώνιος (όπως είχε βαπτιστεί πλέον ο Frank Atwood) ήταν νεκρός. Για την ακρίβεια ο πατέρας Εφραίμ (μιας και μια μέρα πριν την εκτέλεση του ανακοινώθηκε πως έγινε Μοναχός) πέρασε στην αιωνιότητα.

Οι λεπτομέρειες τις διαδικασίες είχαν αρχίσει να έρχονται στο φώς αρκετή ώρα πριν τις 20:00 ώρα Ελλάδας, που ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία της εκτέλεσής του. Ένα “press kit” , λες και μιλάμε για την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Marvel, δόθηκε στους δημοσιογράφους με, μεταξύ άλλων, τις λεπτομέρειες του τελευταίου γεύματος του πατρος Εφραίμ.

Ο Frank Atwood δεν ήθελε να δειπνίσει γιατί νήστευε. Αντί αυτού επέλεξε ένα σνακ το απόγευμα της προηγούμενης μέρας αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τσιπς τορτίγιας.

Στη συνέχεια στήθηκε το σκηνικό των ανακοινώσεων. Ένα μικρόφωνο περιστοιχισμένο από φωτογραφίες της Vicki Lynne Hoskinson. Η περιοχή γύρω από το σημείο της εκτέλεσης είχε αποκλειστεί από τις αρχές. Μόνο 3 δημοσιογράφοι μπορούσαν να είναι παρόντες στην «τελετή», και αυτοί χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι γονείς του θύματος (της Hoskinson) είχαν μέρες πριν δηλώσει πως θα είναι εκεί για να δουν την θανάτωση του Atwood. Το ζητούσαν για να ηρεμήσουν. Ετσι θεωρούσαν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει; Φυσικά και όχι, αφού η πολιτεία υπέδειξε τον Atwood σαν τον υπεύθυνο του χαμού της κόρης τους. Το «δολοφόνο» της. Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρεθούν ποτέ τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητα του Atwood. Θα ήταν ένα τεράστιο φορτίο για τους γονείς αυτους. Δε θα το ήθελε ούτε ο ίδιος ο πάτερ Εφραίμ.

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία