ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Οι New York Times επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν αμερικανικό έγκλημα - Αρνείται να αναλάβει την ευθύνη ο Λευκός Οίκος
Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Ένα αδιανόητο έγκλημα πολέμου στο έδαφος του Ιράν παραμένει ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο, ενώ ο αδιάφορος τρόπος που το αντιμετωπίζει η πλευρά των ΗΠΑ και του Ισραήλ αποτελεί ήδη μια μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα. Ο λόγος για την εκατόμβη νεκρών παιδιών στο δημοτικό σχολείο της πόλης Μίναμπ στο Ιράν, όπου έπειτα από βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 175 άτομα, με τα περισσότερα να είναι μικρές μαθήτριες.

Ο πρέσβης του Ιράν στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Αλί Μπαχρεϊνί, δήλωσε ότι από το πλήγμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 μαθήτριες, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό μία από τις πιο τραγικές επιθέσεις κατά αμάχων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Δεδομένων των φρικαλεοτήτων κατά αμάχου πληθυσμού που έγιναν στη Γάζα, το σενάριο να ευθυνόταν το Ισραήλ γι’ αυτήν την ακατανόητη επίθεση έμοιαζε μέχρι πρότινος πιο πιθανό.

Ωστόσο οι New York Times για πρώτη φορά παρουσιάζουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πιθανότατα ήταν υπεύθυνες για αυτό το φρικτό έγκλημα. Σύμφωνα με Αξιωματούχους που επικαλείται το μέσο, τη στιγμή που χτυπήθηκε το σχολείο, αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή καθότι κοντά στο δημοτικό βρισκόταν ναυτική βάση των Φρουρών της Επανάστασης.

Το εξοργιστικό στοιχείο όμως, είναι ότι το σχολείο φαίνεται να δέχθηκε ένα χτύπημα πολύ υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες και τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, στην ευρύτερη περιοχή φαίνεται να επλήγησαν έξι κτίρια των Φρουρών της Επανάστασης, ωστόσο τίποτα δεν εξηγεί γιατί ένα σχολείο γεμάτο με παιδιά συμπεριλήφθηκε στους στόχους.

Στην έρευνα που έκαναν οι NYT συμπεραίνεται ότι το σχολείο χτυπήθηκε την ίδια χρονική στιγμή με την παραπλήσια ναυτική βάση. Οι NYT εξέτασαν δορυφορικές εικόνες από τον πάροχο Planet Labs, διαπιστώνοντας ότι όντως τη συγκεκριμένη ώρα πολλαπλές επιθέσεις ακριβείας έπληξαν τουλάχιστον έξι κτίρια των Φρουρών της Επανάστασης και επιπλέον το σχολείο.

Η επίθεση έγινε ημέρα Σάββατο, όπου στο Ιράν αποτελεί την πρώτη μέρα της σχολικής εβδομάδας (τα σχολεία εκεί λειτουργούν από Σάββατο έως Πέμπτη) και μάλιστα σε τοπική ώρα αιχμής, περίπου 10:45 π.μ., ενώ το σχολείο ήταν γεμάτο με μαθήτριες από 7 έως 12 ετών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται ως τώρα να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτήν την αποτρόπαιη εξόντωση μικρών παιδιών, με τον Λευκό Οίκο να παραπέμπει τους NYT σε σχετικό σχόλιο της γραμματέως Τύπου, Καρολίν Λίβιτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη. Όταν ρωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πραγματοποιήσει την αεροπορική επιδρομή στο σχολείο, απάντησε:

«Όχι από όσο γνωρίζουμε. Το Υπουργείο Πολέμου διερευνά αυτό το θέμα».

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό την ανυπαρξία ευθυνών για ένα τόσο στυγνό έγκλημα, του οποίου οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου. Ιδιαίτερα η εικόνα με τους δεκάδες ανοιχτούς τάφους που ανοιχτήκαν για τις σορούς των μικρών παιδιών, έχει γίνει ένα παγκόσμιο σύμβολο της παράνοιας του συγκεκριμένου πολέμου αλλά και κάθε πολέμου και πόσο μάλλον όταν στοχοποιούνται αθώα παιδιά…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reuters (@reuters)

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Καρυστιανού για εκταφές: «Η Εισαγγελέας δεν ακολουθεί τον νόμο –  Είναι αδιανόητο ότι απορρίπτει τις τοξικολογικές στο εξωτερικό»

Καρυστιανού για εκταφές: «Η Εισαγγελέας δεν ακολουθεί τον νόμο – Είναι αδιανόητο ότι απορρίπτει τις τοξικολογικές στο εξωτερικό»

Η Μαρία Καρυστιανού χαρακτήρισε ως «αναμενόμενη» την αρνητική στάση της Εισαγγελέως για διενέργεια εξετάσεων σε εργαστήρια του εξωτερικού

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ακούσαμε τις σειρήνες και τα μπαμ – Κρυφτήκαμε στο χολ»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Έλληνες που έφυγαν από τη Μέση Ανατολή

«Ακούσαμε τις σειρήνες και τα μπαμ – Κρυφτήκαμε στο χολ»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Έλληνες που έφυγαν από τη Μέση Ανατολή

Συνταρακτικές ιστορίες διηγούνται οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν - Συνεχίζεται η προσπάθεια για επιστροφή όσων αιτούνται να φύγουν από τη Μέση Ανατολή

Κοινωνία
Κοινωνία: Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να κρατήσει ως και τον Σεπτέμβριο – Η κυβέρνηση Τραμπ έδειξε μη προετοιμασμένη γι’ αυτό το σενάριο»

Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να κρατήσει ως και τον Σεπτέμβριο – Η κυβέρνηση Τραμπ έδειξε μη προετοιμασμένη γι’ αυτό το σενάριο»

Πληροφορίες που επικαλείται το Politico κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 μήνες πολέμου - Κριτική εναντίον Τραμπ ότι άφησε ανυπεράσπιστους τους Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Να μυρίσει η Σαρακοστή μας λιβάνι, πριν μυρίσει η χώρα μας μπαρούτι

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Να μυρίσει η Σαρακοστή μας λιβάνι, πριν μυρίσει η χώρα μας μπαρούτι

Τα ίδια τα πολεμικά γεγονότα γίνονται «κήρυκες» μετανοίας κι όμως εμείς αρνούμαστε να τρέξουμε στα πνευματικά μας καταφύγια, τις εκκλησιές

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Ανίκανη η κυβέρνηση να σταματήσει το φαινόμενο - 3 χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, η ασφάλεια των επιβατών κινδυνεύει από τις συμμορίες του χαλκού

Κοινωνία
Κοινωνία: Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκρύπτει η κυβέρνηση τον άμεσο κίνδυνο από το Ιράν; - Μόλις πριν 2 μέρες ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωνε ότι η Σούδα δεν διατρέχει κίνδυνο

Κοινωνία
Κοινωνία: Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Fake SMS δημιούργησε αναστάτωση, υποστηρίζοντας πως στάλθηκαν φύλλα πορείας, με φόντο τις εξελίξεις στο Ιράν.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό τον ελληνικών πλοίων, καταγγέλλοντας εταιρείες που στέλνουν πληρώματα «στο στόμα του λύκου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

«Τρία χρόνια μετά, μας κάνουν τεστ αντοχής - Κάθονται και λένε “θα τους έχουμε γραμμένους στα τέτοια μας, άστους να χτυπιούνται, θα βαρεθούν”»

Κοινωνία