ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενοκτονία των Ποντίων: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Το δικό του συγκινητικό μήνυμα για την Γενοκτονία των Ποντίων έστειλε με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Ιβάν Σαββίδης.
Γενοκτονία των Ποντίων: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Το δικό του συγκινητικό μήνυμα για την Γενοκτονία των Ποντίων έστειλε με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Ιβάν Σαββίδης.

Γενοκτονία των Ποντίων: 102 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου του 1919 και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης μέσω ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, έστειλε το δικό του συγκινητικό μήνυμα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ιβάν Σαββίδη:

«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες!

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και θλίψης, ημέρα που οι σκέψεις μας και οι φωνές μας ενώνονται σε μία κοινή προσευχή, που ηχεί στη μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, τους αδικοχαμένους, που εκδιώχθηκαν από τα πάτρια εδάφη τους. Και η μνήμη μας, με ένα αόρατο νήμα, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, τις χώρες και τις ηπείρους, ενώνοντας εμάς, τους διασκορπισμένους από τη μοίρα σε διάφορες γωνιές του κόσμου, σε ένα ενιαίο σύνολο, σε έναν υπερήφανο αδιάσπαστο ποντιακό λαό.

Τα χρόνια περνάνε, όμως εμείς εξακολουθούμε να νιώθουμε έντονα τον πόνο της απώλειας. Ωστόσο, με κάθε επόμενη γενιά Ποντίων, το μίσος και η δίψα για εκδίκηση αντικαθίστανται από την επιθυμία να αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη μέσω της δημιουργίας.

Αναλύουμε τα αίτια της καταστροφής που έγινε, μελετάμε τις συνέπειές της, με όλες τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα προσπαθούμε να μιλήσουμε στον κόσμο για τον εφιάλτη των διαπραχθέντων εγκλημάτων. Έτσι ώστε, όσοι σήμερα είναι έτοιμοι με ευκολία να εξαπολύσουν νέους πολέμους και συγκρούσεις, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της πιθανής τραγωδίας.

Είμαι ευγνώμων σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά για το γεγονός ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, συμβάλλει κάθε μέρα τα μέγιστα στο κοινό μας έργο. Είμαι περήφανος για τους συμπατριώτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν σταμάτησαν ούτε για μία στιγμή τη δουλειά τους, παρά όλες τις δυσκολίες του περασμένου έτους.

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, χάρη στην οποία η μελέτη της ποντιακής τραγωδίας τα τελευταία χρόνια έφτασε σε θεμελιωδώς διαφορετικό επίπεδο και, ιδίως, στους συνεργάτες της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, που έδωσαν τη δυνατότητα μελέτης της Ιστορίας του Πόντου σε περισσότερους από 2,5 χιλιάδες φοιτητές.

Και προσεύχομαι στον Κύριο, ώστε όλοι μας να βρούμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε άξια την ιστορική αποστολή του ποντιακού λαού, η ουσία της οποίας έγκειται στην καταπολέμηση οιουδήποτε είδους εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας.

Αγαπητοί μου, σήμερα υποκλινόμαστε με μια κοινή προσευχή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των συγγενών και των κοντινών μας ανθρώπων, όλων αυτών που υπέφεραν από τις εγκληματικές πράξεις που είχαν στόχο την εξόντωση διαφορετικών λαών.

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους και να μας ενισχύσει στο δρόμο προς την εκπλήρωση του χρέους μας.

Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων!

Με βαθιά υπόκλιση,

Ιβάν Σαββίδης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γενοκτονία Ποντίων, Γενοκτονία Ελλήνων!

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Κ.Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποτιθέμενης ανακωχής μεταξύ τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco αποτυπώνεται η εκθετική αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία