ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 9η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο! (φωτό + βίντεο) – Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να στείλει κλιμάκιο

Η φωτιά στον Έβρο όχι μόνο δεν έχει σβήσει, αλλά συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργό μέτωπο της χώρας. Νοιάζεται κανείς;
Για 9η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο! (φωτό + βίντεο) – Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να στείλει κλιμάκιο

Για 9η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τους πυροσβέστες να κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να σώσουν ότι σώζεται την ώρα που η πολιτεία και τα κανάλια «κοιμούνται».

Μη σας ξεγελάει η έλλειψη ενημερώσεων και τηλεοπτικών συνεργείων από το βορειότερο άκρο της χώρας. Οι φωτιές συνεχίζονται όπως συνεχίζονται και οι εκκενώσεις οικισμών!

Τη χτεσινή ημέρα το 112 ήχησε ξανά σε Αλεξανδρούπολη και νότιο Έβρο. Οι οικισμοί, της Αύρας, της Πλάκας, της Κασσιτέρας εκκενώθηκαν χτες ενώ η Λευκίμμη εκκενώνεται αυτή την ώρα.

Όσον αφορά το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, ένα δάσος τεράστιας οικολογικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, η 9η μέρα πυρκαγιών ξεκίνησε με 10 ενεργές εστίες. Το σπίτι του μαυρόγυπα να εκπέμπει SOS.

Έχει καταλάβει κανείς τι περνάει ο Έβρος;

Ας επικεντρωθούμε λίγο στο πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή. Σύμφωνα με το meteo.gr, στον Έβρο έχει καεί η μεγαλύτερη έκταση σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Η ενημέρωση αυτή βέβαια ήταν προ 2 ημερών. Τα νούμερα ανεβαίνουν συνεχώς.

Για 9η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο! - Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να στείλει κυβερνητικό κλιμάκιο

Φωτιά στον Έβρο: Η κυβέρνηση επιτέλους στέλνει βοήθεια! – Που είναι ο πρωθυπουργός;

Σήμερα, όπως αναφέρει η ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στον Έβρο επιχειρούν 295 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Το ερώτημα που τίθεται τόσες ημέρες είναι γιατί δεν έχουν αυξηθεί τόσες ημέρες οι δυνάμεις πυρόσβεσης από αέρος;

Κάπως έτσι οδηγούμαστε στα ακόμη πιο καίρια ερωτήματα…

Που βρίσκεται η κυβέρνηση ενώ έχει χαθεί πάνω από 1% της χώρας σε πυρκαγιές; Που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μόλις ΣΗΜΕΡΑ, στην 9η μέρα που η φωτιά καίει στον Έβρο, ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα και υποσχέθηκε ενισχύσεις.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως αύριο, Δευτέρα 28/8 (τα πρώτα μέτωπα στον Έβρο ξεκίνησαν στις 19/8), θα παραβρεθεί στον Έβρο πολυάριθμο κυβερνητικό κλιμάκιο. Μάκης Βορίδης, Γιάννης Οικονόμου, Λευτέρης Αυγενάκης, Θοδωρής Λιβανιός, Χρήστος Τριαντόπουλος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Σταύρος Κελέτσης, Γιάννης Σμυρλής αλλά και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος θα βρεθούν αύριο στον Έβρο.

Η κυβέρνηση άρχισε να στέλνει αντιπροσώπους! Προφανώς τώρα τελείωσαν όλοι τις διακοπές τους…

Τα ονόματα αλλά και ο αριθμός των απεσταλμένων αποδεικνύουν -χωρίς λόγια- την κρίσιμη κατάσταση της περιοχής. Φυσικά όλες οι αφίξεις καθυστερημένες όπως και όλα τα πρόσωπα κλειδιά παρόντα εκτός από ένα:

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί φοβάστε να έρθετε αυτή τη στιγμή στον Έβρο; Εδώ δεν ήσασταν πριν λίγους μήνες χαιρετώντας μέσα τα χαμόγελα τους πολίτες στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά σας στον νομό;

Πολλά ακόμη μπορούν να γραφτούν, αλλά ας μείνουμε τις εικόνες που έρχονται από τον Έβρο για 9η μέρα να μιλήσουν από μόνες τους…

Η κατάσταση πριν λίγη ώρα σε Λευκίμμη και Λεπτοκαρυά:

Οι εικόνες που αντίκρυζαν χτες οι κάτοικοι της Μάκρης Αλεξανδρούπολης:

Η εικόνα χτες το βράδυ από την Αισύμη:

Οι εικόνες από τον προφήτη Ηλία, στο βουνό πάνω από τη Μάκρη που κάποτε ήταν καταπράσινο:

Οι προσπάθειες των «απάνθρωπων» Εβριτών να βοηθήσουν άγρια ζώα:

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου όπως και κάποια βίντεο ανήκουν στο e-evros.gr

Δείτε επίσης:

Πυρκαγιές: Τελικά οι «αλιτήριοι» εμπρηστές συνεχίζουν να «αλητεύουν» ανεμπόδιστοι σε αυτή τη χώρα

Ούτε ιερό – ούτε όσιο: Η κυβέρνηση τώρα αμφισβητεί και τις δορυφορικές εικόνες για τις καμένες εκτάσεις!

Δεν σταματούν την κοροϊδία: Και ο Δημήτρης Καιρίδης πέταξε το μπαλάκι στην «κλιματική κρίση» για το ολοκαύτωμα του Έβρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για 9η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο! (φωτό + βίντεο) – Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να στείλει κλιμάκιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις