Με Green Pass θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου. Δείτε τι θα ισχύει.

Grenn Pass: Η Ελληνική Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη χρήση SMS καθώς ελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ αλλάζει και η ώρα στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, από τις 14 Μαΐου θα υπάρξει ένας νέος τρόπος μετακίνησης στα νησιά, αφού πλέον οι πολίτες θα μετακινούνται με Green Pass.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν. Από την άλλη, με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
  • είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών
  • είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

    Green Pass: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά (pic)

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας!

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένα βήμα πριν την προφυλάκιση;