ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ θεωρεί πως ο Κώστας Καραμανλής έχει κάτι καλό να προσφέρει στην πολιτική και τον βάζει ξανά υποψήφιο;

Τα κροκοδείλια δάκρυα που έδειξε ο Κώστας Καραμανλής στις κάμερες δεν κράτησαν ούτε μια εβδομάδα - Τι θετικό έχει να προσφέρει σε αυτόν τον τόπο αυτός ο πολιτικός;
Η ΝΔ θεωρεί πως ο Κώστας Καραμανλής έχει κάτι καλό να προσφέρει στην πολιτική και τον βάζει ξανά υποψήφιο;

Κώστας Α. Καραμανλής: Πέντε μέρες κράτησε – όλες κι όλες – η «ευθιξία» και τα κροκοδείλια δάκρυα του Κ.Α. Καραμανλή καθώς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου ανακοίνωσε ότι «από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή, δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές»!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο οποίος είναι εκείνος που διαβεβαίωνε στη Βουλή πως «διασφαλίζει την ασφάλεια» των πολιτών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και χρειάστηκε σκονάκι με «ξύλινες» απαντήσεις για τις άβολες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν φαίνεται να έχει την πολιτική τσίπα να παραμείνει εκτός πολιτικής σκηνής. Παράλληλα ούτε και ο Γιάννης Οικονόμου διαθέτει την πολιτική τσίπα για να μιλήσει για τις τραγικές ευθύνες του πρώην Υπουργού στην υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λίγες ώρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Τελικά αποδείχθηκε πως η δήθεν «γενναία» παραίτηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στημένη παράσταση για να προστατευτεί ο πρώην υπουργός από τα αμείλικτα ερωτήματα.

Κατά τη μέρα της παραίτησης του ο κ. Καραμανλής είχε δηλώσει:

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη. Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Τελικά φαίνεται πως ο «σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα» ήταν ένα φθηνό πυροτέχνημα για τον κατευνασμό της λαϊκής οργής.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση ντροπής μπροστά στις οικογένειες δεκάδων νεκρών που θρηνούν απαρηγόρητοι για τα παιδιά τους και – όπως αποτυπώνεται από τις δηλώσεις τους – είναι βέβαιοι πως η τραγωδία των Τεμπών αποτελεί έγκλημα με πολιτικές προεκτάσεις, και όχι μόνο μια περίπτωση «ανθρώπινου λάθους», έτσι όπως είναι το αφήγημα της κυβέρνησης.

Ο σταθμάρχης στη φυλακή, ο Κώστας Καραμανλής ξανά υποψήφιος, και η θυσία των παιδιών στα Τέμπη, ευκαιρία για… βελτίωση των υποδομών και… ανάπτυξη. Αυτό είναι το «έργο», σε μια ξεφτίλα χωρίς όριο.

Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία με το να συνεχίζει να δέχεται τον κ. Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της είναι σαν να θεωρεί πως αυτός ο πολιτικός έχει ακόμα κάτι να… προσφέρει στον ελληνικό λαό μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών! Σαν να ήταν πετυχημένο το έργο του και σαν να μην συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας με την απόλυτη πολιτική ευθύνη του! Δηλαδή τι πρέπει να γίνει στη θητεία ενός πολιτικού για να τον απορρίψει από τα ψηφοδέλτια της η ΝΔ; Τόσους καλοθελητές έχει η κυβέρνηση στο άθλιο ξεπούλημα των υποδομών του κράτους και της δημόσιας περιουσίας, χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων, θα της λείψει ένας;

Και βέβαια με αυτήν την απόφαση να κρατήσουν τον Κ.Α. Καραμανλή στον πολιτικό στίβο δείχνουν που την πάνε τη δουλειά ώστε να βγάλουν λάδι τον πρώην υπουργό (και την ίδια την κυβέρνηση κατ’ επέκταση), αφού ούτε καν διανοούνται το σενάριο να αποδοθούν από τη δικαιοσύνη ποινικές ευθύνες στον κ. Καραμανλή.

Σε αυτές τις μαύρες μέρες που η οργή και η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση επιμένει να προκαλεί με κάθε δυνατό τρόπο το λαϊκό αίσθημα, ακόμα και με έμμεσο «αβαντάρισμα» του πολιτικού που άφησε τον σιδηρόδρομο να μετατραπεί σε μια παγίδα θανάτου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΝΔ θεωρεί πως ο Κώστας Καραμανλής έχει κάτι καλό να προσφέρει στην πολιτική και τον βάζει ξανά υποψήφιο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.