ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχωρά η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου καθώς θα παρέχει στέγαση σε κοριτσάκια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας
Η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας

Η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία συνεχίζεται κι έτσι όλος και περισσότεροι Ουκρανοί πολίτες αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τη χώρα για λόγους ασφαλείας. Κάποιοι πληθυσμοί μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι όπως τα ανήλικα κορίτσια θα φιλοξενήσει η «Στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου». το προσεχές διάστημα.

Έτσι τα κοριτσάκια αυτά θα έχουν σίτιση, στέγη και πάνω από όλα ασφάλεια μακριά από της δύσκολες καταστάσεις που ζει η χώρα τους.

Αναλυτικότερα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα παράξει σε 25 ανήλικα κορίτσια από την Ουκρανία. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει στο Π. Φάληρο και οκτώ τόνους τροφίμων.

«Η Στέγη Θηλέων Άξιος Αλέξανδρος είναι ένας χώρος που τα τελευταία 60 χρόνια δείχνει το πραγματικό πρόσωπο αγάπης προς κορίτσια ηλικίας 7 έως 18 ετών. Οι χώροι αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν ανήλικα κορίτσια που έχουν την ανάγκη προστασίας. Το σχετικό αίτημα έχει μεταφερθεί προς τη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Και συμπλήρωσε: «Θα φιλοξενήσουμε στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Στέγης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ώστε να διατεθούν οι άδειες αίθουσες στη Στέγη Θηλέων, ένα πραγματικά κοινωφελές Ίδρυμα, που βοηθά κακοποιημένα κορίτσια εδώ και 65 χρόνια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φωστηρόπουλος απηύθυνε, παράλληλα, δημόσιες ευχαριστίες στους πολίτες για την πρωτοφανή ανταπόκριση τους στην ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσης τροφίμων για αποστολή στην Ουκρανία, σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σημείωσε ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, πάντοτε σε ανάλογες κρίσεις – όπως για παράδειγμα οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια – διαισθανόμενος την ανάγκη για προσφορά του κόσμου, διοργάνωσε ανάλογες δράσεις, με αξιόπιστους φορείς και οργανισμούς, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία της δράσης και την ανταποδοτικότητα της αλληλεγγύης των Δημοτών».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ




Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία