ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης: Αυτό είναι το πρόβλημα με την παλιά άδεια οδήγησης – Τι πρέπει να προσέξετε στο Gov.gr Wallet

Όσα θέλετε να μάθετε για το Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης που μπαίνει στις ζωές μας
Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης: Αυτό είναι το πρόβλημα με την παλιά άδεια οδήγησης – Τι πρέπει να προσέξετε στο Gov.gr Wallet

Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης: Η τεχνολογία επιτρέπει πλέον στους οδηγούς να διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις τους (π.χ. άδεια οδήγησης).

Θυμίζουμε ότι από τις 5 Αυγούστου οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα wallet.gov.gr και να εκδώσουν την ψηφιακή ταυτότητα.

Πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα παλιά έγγραφα και να μετακινούνται με εκείνα που θα «κατεβάσουν» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Προσοχή, βέβαια, στο ενδεχόμενο να τελειώσει η μπαταρία του κινητού και τύχει να σας υποβάλλουν έλεγχο!

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν ψηφιακό το δίπλωμα οδήγησης, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εφαρμογή.

Αφορά κυρίως εκείνους που διαθέτουν τις παλιές άδειες (ροζ χρώμα) και δεν μπορούν να τις αποθηκεύσουν στο wallet.gov.gr.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει να μην έχει γίνει η σχετική «ενημέρωση» της άδειας με τον ΑΦΜ.

Η λύση στο πρόβλημα είναι οι οδηγοί να μπουν στην εφαρμογή drivers-vehicles.services.gov.gr και να ακολουθήσουν τις σχετικές υποδείξεις.

Εκεί θα «ενημερώσουν» την άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ κι εν συνεχεία θα μπορούν να εκδώσουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, προτού το αποθηκεύσουν στο κινητό τους τηλέφωνο,

Βέβαια όσοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαδικασία, θα πρέπει να υποβάλουν ένα αίτημα υποστήριξης μέσω του wallet.gov.gr/support.

Σαφέστατα αν δεν έχουν εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή αν αυτό έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το ψηφιακό δελτίο έως ότου εκδοθεί νέα ταυτότητα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Εξάρχεια: Χαμός στο Twitter – Υπέρ ή κατά του Μετρό;

Ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να πάει στο Conference League

Τουρκία: Μεγάλο πρόβλημα με τα ανταλλακτικά των F-16

 

Δείτε ρεπορτάζ για το Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Οδήγησης: Αυτό είναι το πρόβλημα με την παλιά άδεια οδήγησης – Τι πρέπει να προσέξετε στο Gov.gr Wallet», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.