ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Υπάρχει κύκλωμα trafficking από πίσω, καταγγέλει η δικηγόρος της 19χρονης

Σε σοκαριστικές καταγγελίες προχώρησε η δικηγόρος της άτυχης 19χρονης από την Ηλιούπολη, καθώς έκανε λόγο για trafficking!
Ηλιούπολη: Υπάρχει κύκλωμα trafficking από πίσω, καταγγέλει η δικηγόρος της 19χρονης

Σε σοκαριστικές καταγγελίες προχώρησε η δικηγόρος της άτυχης 19χρονης από την Ηλιούπολη, καθώς έκανε λόγο για trafficking!

Ηλιούπολη: Σάλος έχει προκληθεί μετά τις απίστευτες καταγγελίες της 19χρονης για τον πατέρα της και έναν αστυνομικό που την εξέδιδε, με τους δύο άνδρες να βαραίνουν πλέον 14 κατηγορίες!

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα όσα καταγγέλει και η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας που έκανε λόγο για κύκλωμα trafficking!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η κυρία Αντωνία Λεγάκη για την 19χρονη και την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο:

«Κάθεται στο τμήμα με τον πρώην συνήγορο της τον κ. Γιάννη Μυκωνιάτη, που μαζί υπερασπιζόμαστε την υπόθεση μέχρι το απόγευμα στις 6 χωρίς να προχωράνε οι αστυνομικοί στην καταγραφή της μήνυσης. Στις 6 βάζουν το κορίτσι σε ένα περιπολικό πηγαίνει στο Εσωτερικών Υποθέσεων, καταφθάνω και εγώ θεωρώντας ότι θα μπούμε μέσα να δούμε το παιδί».

Διευκρίνισε δε, μιλώντας στο Open, ότι αποκλειστικά και μόνο όταν καταθέτει η ενάγουσα είναι μόνη της ενώ σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή είναι πάντα με τον συνήγορό της. «Το κορίτσι από τις 6 που μπαίνει στο Εσωτερικών Υποθέσεων εξαφανίζεται για μας» καταγγέλλει η συνήγορός της.

«Μας απαγορεύεται να μπούμε, μας απαγορεύεται να τη δούμε. Οι απαντήσεις είναι ότι η υπηρεσία είναι έμπειρη, ξέρει, εν ολίγοις δεν χρειάζονται όλα αυτά τα συνταγματικά δικαιώματα για τους συνηγόρους, συνεχίζει.

Η κ. Λεγάκη παραθέτει δε, και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν απαιτεί και λέει στον αστυνομικό ότι πρέπει να δει την πελάτισσά της, λέγοντας ότι είναι «πολιτικώς ενάγουσα και πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της». Τότε ο αστυνομικός απαντά στη δικηγόρο ότι «δεν μας είπε ότι δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής».

«Πώς θα σας το πει το θύμα του trafficking το 18χρονο όταν της έχετε απαγορεύσει να έχει συνήγορο;» απάντησε η δικηγόρος ενώ όταν του είπε ότι η κοπέλα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο επειδή είναι χτυπημένη ο αστυνομικός αποκρίθηκε ότι η κοπέλα «δεν μας είπε ότι θέλει νοσοκομείο».

Σε άλλο σημείο, η συνήγορος αποκαλύπτει ότι περίπου στη μία παρά το βράδυ «όταν τηλεφωνώ για χιλιοστή φορά, αυτό το παιδί καταθέτει επί 12ωρο στην αστυνομία, είναι θύμα ξυλοδαρμού, πίεσης για να πάρει ναρκωτικά, με το ζόρι έκδοσης κ.λπ, και εσείς το έχετε και εξετάζετε επί 12ωρο, αυτό είναι βασανιστήριο».

Όταν δε, πρότεινε στους αστυνομικούς να μεταβεί η κοπέλα στο νοσοκομείο και οι αρμόδιοι να της πάρουν κατάθεση εκεί, εφόσον το επιτρέψουν οι γιατροί, η απάντηση είναι ότι έχει τελειώσει η κατάθεση.

Στη συνέχεια η συνήγορος αναφέρει ότι ζήτησε να δει την πελάτισσά της, η απάντηση ήταν σε 5 λεπτά αλλά όταν πέρασε αυτό το διάστημα, πέρασε ένα πολιτικό αυτοκίνητο από μπροστά τους με την κοπέλα μέσα «και εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Λεγάκη, όπως της επιβεβαίωσαν και οι γιατροί, οι αστυνομικοί πήγαν την κοπέλα στο νοσοκομείο και της συμπεριφέρονταν σα να είναι κρατούμενη. «Δεν αφήνουν να την πλησιάσει κανείς, μπαίνουν μέσα και στα εξετάστρια και όταν διαμαρτύρονται οι γιατροί και ρωτούν τους αστυνομικούς ”τι δουλειά έχετε εδώ, το κορίτσι είναι κρατούμενη” η απάντησή είναι “ναι, είναι κρατούμενη».

Η συνήγορος διερωτάται γιατί η ελληνική αστυνομία αποκόβει την κοπέλα από τους συνηγόρους της ενώ επιβεβαιώνει ότι η 18χρονη έχει ήδη καταθέσει και άλλα ονόματα που εμπλέκονται σε κύκλωμα trafficking.

Σε ό,τι αφορά στην μητέρα της κοπέλας, η συνήγορος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν έχει δώσει κατάθεση. Ωστόσο, επισήμανε ότι όπως της είπε η πελάτισσά της, η μητέρα της δεν γνώριζε τι συμβαίνει.

Υποστήριξε δε, ότι δεν υπήρχε χρόνος να μάθουν περισσότερα καθώς από τη μία το βράδυ οι συνήγοροι αναζητούσαν το κορίτσι στα νοσοκομεία και το εντόπισαν το πρωί της Κυριακής.

«Εκτός από τα πολύ βασικά δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε περισσότερα πράγματα» επισήμανε.

«Υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι που δεν έχουν συλληφθεί», είπε αναφερόμενη στο κύκλωμα εξαναγκαστικής πορνείας. «Υπάρχουν και άλλοι που έχουν κατονομαστεί με ονοματεπώνυμο, που έχουν δοθεί στην αστυνομία και οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.» επέμεινε.

«Υπογράμμισε ότι το κορίτσι έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια του αστυνομικού. «Την έδερνε αν δεν έπαιρνε ναρκωτικά, κατάφερε να μην πάρει κοκαΐνη μία μέρα που της έδινε, ενώ όταν αρνιόταν να πάει σε κάποιον πελάτη, της στερούσε την τροφή.»

«Κάποιοι την πήγαιναν στον πελάτη, δεν την πήγαινε παντού ο αστυνομικός. Υπάρχει επίσης ένα σάιτ, που είχε ανεβασμένη τη φωτογραφία της κοπέλας και την πουλούσε, υπήρχαν και άλλες φωτογραφίες σε σάιτ με τη συναίνεση των κοριτσιών αλλά και φωτογραφία χωρίς συναίνεση της κοπέλας» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα όσα έγιναν

Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα – Το πρόβλημα της ρητορικής μίσους στα social media φουντώνει

Survivor: Ο Ατζούν κάλεσε παίκτες στη βίλα του για φαγητό – Δείτε ποιοι είναι

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλιούπολη: Υπάρχει κύκλωμα trafficking από πίσω, καταγγέλει η δικηγόρος της 19χρονης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.