ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποκλοπές: Ποιός πέφτει από τα σύννεφα με τις παρακολουθήσεις;

Στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να υπάρξει ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών και με αποδείξεις.
Υποκλοπές: Ποιός πέφτει από τα σύννεφα με τις παρακολουθήσεις;

Τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες αναφορικά με την παρακολουθήσεις πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών με την χρήση του λογισμικού Predator διεθνώς, δεν εκπλήσσει κανέναν.

Ειδικά τους γνώστες του είδους.

Από τη στιγμή που η εκάστοτε κυβέρνηση, έχει στα χέρια της «Εθνικές – Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών» στις οποίες διαχρονικά εγκρίνονται άγνωστα χρηματικά κονδύλια, για άγνωστους σκοπούς, τα οποία δεν δημοσιεύονται πουθενά – και έχουν πολύ συγκεκριμένες κυβερνητικές υπογραφές – όλα μπορούν να συμβούν.

Μπορεί για παράδειγμα:

Επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν την Χ κυβέρνηση, να διατάζουν τις παρακολουθήσεις αντιπάλων τους για συγκεκριμένους σκοπούς πχ βιομηχανική κατασκοπία

Πολιτικοί να παρακολουθούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους για να βλέπουν πχ τις βρομιές που έχουν κάνει ή τους μελλοντικούς πολιτικούς τους σχεδιασμούς

Κυβερνήσεις να καταγράφουν χρήστες με επιρροή στα social media (Twitter, Facebook, Youtube, TikTok, Instagram, Signal, Telegram, Imo κ.α), να τους φακελώνουν και ανάλογα με την διαβάθμιση της «επικινδυνότητάς τους» να τους έχουν σε στενό κλοιό.

Μπορεί για παράδειγμα…να παρακολουθούν δημοσιογράφους οι οποίοι σκαλίζουν υποθέσεις που δεν πρέπει, όπως πλουτισμός πολιτικών και επιχειρηματιών με παράνομες δραστηριότητες.

Ή να καταγράφουν ποιοι είναι οι «ρουφιάνοι» που τους δίνουν θέματα.

Είναι τουλάχιστον αστείο, εν έτει 2022 να έχουμε την ψευδαίσθηση της ιδιωτικότητας, όταν δίπλα μας έχουμε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο internet και σε αυτές έχουμε φτιάξει τα προσωπικά μας προφίλ ή προφιλς με ψευδώνυμο.

Είναι αστείο να πιστεύουμε πως κυβερνήσεις , όταν θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιον ή κάποιους να παίρνουν κάθε φορά άδεια από τις επίσημες αρχές για να το κάνουν…

Δεν κάνει σε κανένεν εντύπωση οι «επίσημες αρχές» για να κάνουν τις «δουλειές» τους και να πετύχουν τους στόχους του…λειτουργούν άκρως «Ανεπίσημα»

Όχι δεν μας παρακολουθούν όλους.

Κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως αδύνατο και ξεπερνά τα όρια του γραφικού.

Τις κλήσεις μπορεί να τις καταγράφουν υποχρεωτικά όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και να τις κρατούν στα αρχεία τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με διακρατικούς νόμους που έχουν περάσει μετά από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους…αλλά όχι δεν μας παρακολουθούν έναν προς έναν.

Υπάρχουν λίστες, εντολές, vip πρόσωπα και διαφόρων ειδών άλλα targets.

Τον «Μητσάρα» που είναι στο καφενείο και διαβάζει τις ειδήσεις από το κινητό του και η ζωή του είναι «άκρως αδιάφορη» δεν υπάρχει λόγος να τον παρακολουθήσεις.

Το «Χ – Μητσάρα» όμως που πίνει καφέ στο «Χ – Κολωνάκι» και δουλεύει για τον «Χ – Υπουργό» έχει νόημα.

Όπως και τον «Ψ – Μητσάρα» που πίνει καφέ στο «Ψ – Κουκάκι» και έχει τον «Ψ πολύ δυνατό λογαριασμό» στο Twitter με την απίστευτα μεγάλη διάδραση.

Με άλλα λόγια…όσοι πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή είναι ή αφελής ή ρομαντικοί ή βαλτοί…ώστε να δημιουργούν τέτοιες ψευδαισθήσεις.

Υπόθεση Ανδρουλάκη

Όσο για την υπόθεση «νόμιμης επισύνδεσης» του Νίκου Ανδρουλάκη…η κυβέρνησή οφείλει να απαντήσει:

–  Ήταν η μοναδική νόμιμη παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού που έκανε η ΕΥΠ εν αγνοία του Μαξίμου;

–  Για ποιους λόγους δόθηκε άδεια από τις εισαγγελικές αρχές για κάτι τέτοιο;

–  Που είναι οι κλήσεις από τις υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Αρμενίας και με ποια λογική μπορεί να παρακολουθείται κάποιος τόσο εύκολα;

Έκτος και αν «κάποιοι» έφτιαξαν «νόμιμες κλήσεις»…για να κάνουν νόμιμα κάτι ανήθικο και παράνομο.

Ποιός παρακολουθούσε και γιατί το κινητό του Θανάση Κουκάκη;

Ποιοι άλλοι παρακολουθούνται με λογισμικά τύπου Predator;

Οποιαδήποτε επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς στοιχεία, είναι γελοία…Ο κόσμος καταλαβαίνει…Δεν ζούμε στις εποχές των 90’s…

Ειδήσεις τώρα:

Κορονοϊός: Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Πότε θα γίνει!

Fuel Pass 2: Τι συμβαίνει με τις καθυστερήσεις πληρωμών!

Η γη της ελιάς: Σοκάρει με την ομορφιά της πασίγνωστη πρωταγωνίστρια!

Νέες αυξήσεις έως 20% στα σούπερ μάρκετ στις ήδη υψηλές τιμές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποκλοπές: Ποιός πέφτει από τα σύννεφα με τις παρακολουθήσεις;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.