ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσιμα: Μην πατάτε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο – Αυξάνεται η κατανάλωση 20%

Αυτό θα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί εάν θέλουν να αποφύγουν την επιπλέον κατανάλωση καυσίμων στο αυτοκίνητο τους
Καύσιμα: Μην πατάτε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο – Αυξάνεται η κατανάλωση 20%

Τα καύσιμα και η τιμή τους αποτελούν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην Ελλάδα (και όχι μόνο), με τους πολίτες της χώρας να βρίσκονται σε αδιέξοδο αναφορικά με την μετακίνηση των οχημάτων τους.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι έξυπνοι τρόποι προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν την επιπλέον κατανάλωση στη βενζίνη στο αυτοκίνητο τους, με μερικές απλές κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν κλιματισμό ή έχουν τα παράθυρά τους ανοιχτά, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατανάλωση καυσίμου.

Καύσιμα: Μην πατάτε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο - Αυξάνεται η κατανάλωση 20%

Όταν ο καιρός είναι θερμός, όπως την καλοκαιρινή περίοδο, οι οδηγοί συνήθως επιλέγουν να έχουν τα παράθυρα ανοιχτά ή να χρησιμοποιούν κλιματισμό κατά την οδήγηση.

Αυτή τους η κίνηση όμως έχει αντίκτυπό στην απόδοση καυσίμου, καθώς ο κλιματισμός είναι πολύ ενεργοβόρος, ενώ τα ανοιχτά παράθυρα μπορούν να μειώσουν αυξήσουν τις δυνάμεις που ασκούνται στο αυτοκίνητο, κάνοντας το να δουλεύει πιο σκληρά και να καίει το καύσιμο πιο γρήγορα προκειμένου να κινηθεί.

Καύσιμα: Μην πατάτε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο - Αυξάνεται η κατανάλωση 20%

Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα δύο, υπάρχουν σημεία στα οποία το ένα ή το άλλο είναι πιο ωφέλιμο για τον οδηγό και το αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χρήση τόσο του κλιματισμού όσο και του ανοίγματος των παραθύρων.

Ο Chris Evans, επικεφαλής στο Leasing.com τόνισε τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση σημειώνοντας πως εξέτασε την επίδραση των ανοιχτών παραθύρων έναντι του κλιματισμού στα αυτοκίνητα.

Στη μελέτη, υπήρχαν πολλές μεταβλητές, όπως το πόση ώρα ήταν ανοιχτά τα παράθυρα, η αεροδυναμική των διαφορετικών αυτοκινήτων και πόση ώρα κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον κλιματισμό.

Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε πως η χρήση κλιματισμού μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10 τοις εκατό, αλλά το άνοιγμα των παραθύρων σε υψηλότερες ταχύτητες μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 20 τοις εκατό!

Έτσι, αν θέλει κανείς να αποφύγει τα περιττά έξοδα και την επιπλέον κατανάλωση καυσίμου θα πρέπει να σταματήσει να ανοίγει πρωτίστως τα παράθυρα κατά την οδήγηση και κατά δεύτερο λόγο να χρησιμοποιεί τον κλιματισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Fuel Pass 3: Τι ισχύει για τα επιδόματα βενζίνης και θέρμανσης

Power Pass: Αυτή είναι η απάτη – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Μύκονος: Πολλά τα κενά δωμάτια και τρελό «κράξιμο» στο εξωτερικό – Τι έχει συμβεί

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσιμα: Μην πατάτε αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο – Αυξάνεται η κατανάλωση 20%», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.