ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει τρία άρθρα και φέρει τις υπογραφές των Γιώργου Κατρούγκαλου, Ευάγγελου Αποστολάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου 
Κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Kατατέθηκε  στη Βουλή ο πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το πρωτόκολλο κατατέθηκε στην μορφή σχεδίου Νόμου με τίτλο «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει τρία άρθρα και φέρει τις υπογραφές των Γιώργου Κατρούγκαλου, Ευάγγελου Αποστολάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Την Πέμπτη το πρωτόκολλο αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, το πρωτόκολλο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με την ψήφισή του.

Ως προς τη διαδικασία συζήτησής του στην Ολομέλεια, συμφωνήθηκε να πάρουν το λόγο οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καθώς και ένας εισηγητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο αρμόδιος υπουργός καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αν το επιθυμούν.

Επίσης, από έναν κατάλογο 14 συνολικά ομιλητών που θα εγγραφούν, θα πάρουν το λόγο πέντε από το ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από κάθε κόμμα, ενώ θα συμπεριληφθεί και ένας ομιλητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Δείτε ΕΔΩ την αιτιολογική έκθεση, ΕΔΩ το νομοσχέδιο και ΕΔΩ την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.