ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Άνοιγμα λυκείων με 2 self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Στο άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.
Κεραμέως: Άνοιγμα λυκείων με 2 self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Κεραμέως: Στο άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.

Όπως διευκρίνισε αυτό θα γίνει με υποχρεωτική διεξαγωγή δύο self test την εβδομάδα τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές και αυτά θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η Νίκη Κεραμέως συμμετείχε νωρίτερα στη συνεδρίαση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και μετέφερε την επιδίωξη της κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας διαφώνησε με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγήθηκε το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Η βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε και την Τρίτη στη διάλεξη στην ακαδημία Αθηνών, ήταν ο λόγος για την ένσταση που διατύπωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, με δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Τόνισε ότι σταθμίζεται βέβαια ως πολύ σημαντικό το δείγμα των δεκάδων χιλιάδων τεστ που θα διενεργούνται καθημερινά σε εφήβους και άτομα παραγωγικής ηλικίας, και που ελπίζεται ότι θα δίνουν μια πιο ενδελεχή εικόνα της πανδημίας. Αλλά δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πότε θα δοθούν τα 250 ευρώ πριν το Πάσχα

Πότε θα δοθούν τα 250 ευρώ πριν το Πάσχα

Σχέδιο για έκτακτη ενίσχυση έως 250 ευρώ σε ευάλωτους και χαμηλοσυνταξιούχους πριν το Πάσχα. Πότε αναμένονται οι αποφάσεις και οι πληρωμές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Καθαρά Δευτέρα: Εφιάλτης το τραπέζι της σαρακοστής – Έως και 26% πιο ακριβό από πέρυσι

Απόγνωση δημιουργεί η συνεχιζόμενη ακρίβεια στη χώρα - Είδη πολυτελείας έχουν γίνει πλέον τα θαλασσινά, φτάνοντας σε εξωφρενικές τιμές

Κοινωνία
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς σε Τασούλα: «Έχει κατανοήσει ο Μητσοτάκης ότι ξεπλένει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης;»

Αντώνης Σαμαράς σε Τασούλα: «Έχει κατανοήσει ο Μητσοτάκης ότι ξεπλένει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης;»

Καταπέλτης ο Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά και την πολιτική «ήρεμων νερών» - Τι δήλωσε στον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Βιολάντα: Νέες καταγγελίες – «Η οσμή ήταν τόσο έντονη που δακρύζαμε» – Χειροκρότησαν τον ιδιοκτήτη δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι που τον στηρίζουν

Βιολάντα: Νέες καταγγελίες – «Η οσμή ήταν τόσο έντονη που δακρύζαμε» – Χειροκρότησαν τον ιδιοκτήτη δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι που τον στηρίζουν

Η μυρωδιά φέρεται να είχε γίνει αφόρητη το τελευταίο δεκαπενθήμερο - Τι λένε οι εργαζόμενοι που στηρίζουν τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Στο Βέλγιο ειδικοί του Υπουργείου Πολιτισμού για τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Στο Βέλγιο ειδικοί του Υπουργείου Πολιτισμού για τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Το Υπουργείο Πολιτισμού στέλνει ειδικούς στο Βέλγιο για να ελέγξουν φωτογραφίες που συνδέονται με την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ελλάδα: 46 δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν εκτρώσεις και κάποιοι δημοσιογράφοι… «αφρίζουν» – Εμείς θα πούμε συγχαρητήρια!

Ελλάδα: 46 δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν εκτρώσεις και κάποιοι δημοσιογράφοι… «αφρίζουν» – Εμείς θα πούμε συγχαρητήρια!

Δεν έχει χαθεί εντελώς η τσίπα σε αυτή τη χώρα - Υπάρχουν πολλοί γιατροί που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και σέβονται την αγέννητη ζωή

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Kοντά στο 20% η εκλογική επιρροή Καρυστιανού – Στο 17,3% ο Τσίπρας – Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης

Δημοσκόπηση GPO: Kοντά στο 20% η εκλογική επιρροή Καρυστιανού – Στο 17,3% ο Τσίπρας – Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης

Υψηλές πτήσεις συνεχίζει να καταγράφει το δυνητικό κόμμα Καρυστιανού - Στο 24,9% η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα γερνάει και χάνεται – 4η πιο γρήγορη γήρανση στην Ευρώπη – 47,2 ετών ο μέσος Έλληνας

Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα γερνάει και χάνεται – 4η πιο γρήγορη γήρανση στην Ευρώπη – 47,2 ετών ο μέσος Έλληνας

Αποκαρδιωτικά στατιστικά για τη χώρα μας αναδεικνύει η Eurostat - Μεσήλικας είναι ο μέσος Έλληνας με την κατάσταση να επιδεινώνεται ραγδαία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Πέθανε η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, με σπουδές στη Βόννη και την Κολωνία, άφησε ισχυρό ακαδημαϊκό αποτύπωμα.

Κοινωνία