ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος: «Παγώνει» το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Κύπρος πήρε την απόφαση, με σχετική ενημέρωση, να μην διαθέσει προς το παρόν το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson. 
Κύπρος: «Παγώνει» το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Κύπρος πήρε την απόφαση, με σχετική ενημέρωση, να μην διαθέσει προς το παρόν το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson. 

Η Κύπρος μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα το υπουργείο Υγείας της γνωστοποίησε πως «παγώνει» το εμβόλιο της εταιρείας Johnson&Johnson.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «κατόπιν σύστασης από την εταιρεία Johnson&Johnson προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρτίδα των 2.400 εμβολίων που παραλήφθηκαν από την Κύπρο σήμερα δεν θα διατεθεί προς το παρόν για εμβολιασμό στο πλαίσιο του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού.

Η σύσταση από την παρασκευάστρια εταιρεία δόθηκε προληπτικά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης του ενδεχόμενου συσχέτισης των περιστατικών θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το εμβόλιο.

Παράλληλα, ;όπως αναφέρεται στα dikailogitika αναμένεται η επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον όποιο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις ΗΠΑ.

Περισσότερα δεδομένα θα κοινοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Johnson & Johnson: Ανατροπή με το εμβόλιο – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Ανατροπή στις ΗΠΑ και τον εμβόλιο της Johnson & Johnson. Aφού το εμβόλιο φέρεται να συνδέεται με έξι περιστατικά θρομβώσεων, ενώ το ένα μάλιστα ήταν θανατηφόρο.

Έτσι, πλέον γίνονται οι παραδόσεις της πρώτης παρτίδας του συγκεκριμένου – και πολυαναμενόμενου μονοδοσικού- εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνεται για την Ευρώπη, η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα 33.600 δόσεις – από τις 70.000 που περιελάμβανε η συμφωνία για τον Απρίλιο.

Εμβολιασμοί: Μέχρι και τρεις ώρες είναι δικαιολογημένη η απουσία από την εργασία

Lockdown: Στον… γκρεμό ο ελληνικός τουρισμός – Γλιτώνουν μόνο τα 5άστερα ξενοδοχεία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπρος: «Παγώνει» το εμβόλιο της Johnson & Johnson», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.