ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλοπή Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη: Έψαχνε Άραβα μεγιστάνα για να πουλήσει τον πίνακα

Έψαχνε Άραβα μεγιστάνα για να πουλήσει Πικάσο και Μοντριάν ο 49χρονος.
Κλοπή Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη: Έψαχνε Άραβα μεγιστάνα για να πουλήσει τον πίνακα

Μπορεί ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής να ισχυρίστηκε στην απολογία του στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν σκόπευε να πουλήσει τα έργα που έκλεψε (μεταξύ των οποίων κι ένας πίνακας του Πικάσο), όμως μάλλον ψεύδεται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsit.gr, στόχος του 49χρονου ήταν η πώληση του πίνακα του Πικάσο (και των άλλων δύο έργων που αφαίρεσε από την Εθνική Πινακοθήκη) καθώς υπάρχουν οι πληροφορίες ότι ο 49χρονος είχε αναπτύξει συνδέσμους με χώρες του Κόλπου, στην προσπάθεια του να προσεγγίσει Άραβες μεγιστάνες. Στο μεταξύ το Netflix έκανε σχόλιο για την επιστροφή των πινάκων στην Ελλάδα.

Οι άνδρες του τμήματος διαρρηκτών μιλούν για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα τους ανέφερε πως δούλευε και ως εθελοντής στη Βρετανική Αστυνομία. Έτσι έχουν απευθύνει ερώτημα προς τους συναδέλφους τους στο Λονδίνο προκειμένου να εξακριβώσουν εάν τους λέει αλήθεια.

Θυμίζουμε ότι ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής απέσπασε από την εθνική Πινακοθήκη, τρία έργα μοναδικής πολιτιστικής και οικονομικής αξίας. Από τότε πέρασαν σχεδόν 9,5 χρόνια με την ΕΛ.ΑΣ να μην εγκαταλείπει ούτε στιγμή τις έρευνες της για τα έργα του Πικάσο, του Μοντριάν και του Κάτσια. Να τονίσουμε ότι η χρηματιστηριακή αξία των έργων αυτών ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου ένας άγνωστος τότε άνδρας εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη και κατάφερε να φύγει από εκεί με δύο πίνακες κι ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης. Στις 28 Ιουνίου του 2021 οι άνδρες του τμήματος διαρρηκτών κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη και να του περάσουν χειροπέδες, εντοπίζοντας σε μια… ρεματιά στον Κουβαρά Κερατέας τον Πικάσο και τον Μοντριάν.

Οι αστυνομικοί μετά από υπόδειξή του βρήκαν την τσάντα μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν και την είχε πετάξει σε μια ρεματιά της Κερατέας πριν από δύο μήνες. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους είχε φυλαγμένους σε κρύπτη μέσα στο σπίτι του.

Το τρίτο έργο και συγκεκριμένα ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια δεν βρέθηκε. Όπως ανέφερε ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας και το πέταξε στην τουαλέτα!

Πάντως οι Αρχές θεωρούν ότι το σκίτσο του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo), δεν έχει καταστραφεί, αλλά έχει πουληθεί ή παραμένει κάπου κρυμμένο.

Έτσι οι αστυνομικοί είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο 49χρονος, που διαμένει στο Πόρτο Ράφτη δεν ήταν μετανιωμένος για την πράξη του, όπως είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα επέστρεφε τους πίνακες πίσω, ακόμα και μέσω του ταχυδρομείου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Μένιος Φουρθιώτης κυνηγάει τον Μπάμπη μέσα στη φυλακή για συνέντευξη

Άρης: Πάβκοβ για την επίθεση «ξαναστέλνουν» οι Σέρβοι (stats+vids)

Survivor: Έξαλλη η Μαριαλένα με τον Κόρο (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλοπή Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη: Έψαχνε Άραβα μεγιστάνα για να πουλήσει τον πίνακα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.