ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοκκύτης: Επιδημία στην Ευρώπη – Η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων στη Βρετανία

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει επιδημία στην Eυρώπη.
Κοκκύτης: Επιδημία στην Ευρώπη – Η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων στη Βρετανία

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι 2.793 περιπτώσεις βακτηριακής λοίμωξης των πνευμόνων -γνωστής και ως κοκκύτης– εντοπίστηκαν στην Αγγλία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

«Αυτό σηματοδοτεί μια δραματική αύξηση από τα 858 κρούσματα και έναν θάνατο κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2023», σημειώνει η βρετανική SUN.

H δραστηριότητα του κοκκύτη στην Αγγλία παρέμεινε «εξαιρετικά χαμηλή» μεταξύ Απριλίου 2020 και καλοκαιριού του 2023, την ώρα που οι κορυφές των κρουσμάτων κοκκύτη εμφανίζονται κάθε τρία έως πέντε χρόνια.

Η τελευταία άνοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 2016.

Σύμφωνα με τον Πολ Χάντερ, καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, «μπορεί να βρισκόμαστε στο κατώφλι της χειρότερης επιδημίας κοκκύτη τα τελευταία 40 χρόνια».

Ο κοκκύτης, η αλλιώς βήχας των 100 ημερών, είναι μια βακτηριακή λοίμωξη των πνευμόνων και των αεροφόρων οδών που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μωρά.

Ξεκινώντας με συμπτώματα σαν το κρυολόγημα, ο κοκκύτης εξελίσσεται σε δυσάρεστες περιόδους βήχα ενώ η ασθένεια πήρε το όνομά της από τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν μερικοί άνθρωποι όταν λαχανιάζουν ανάμεσα στις κρίσεις βήχα.

Ο Δρ Ντέιβιντ Έλιμαν, Σύμβουλος Κοινοτικής Παιδικής Υγείας στο Νοσοκομείο Great Ormond Street, είπε πως «η αύξηση των περιπτώσεων κοκκύτη έχει αναπόφευκτα οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν πιο σοβαρά από τη νόσο – τα μικρά μωρά».

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η μόνη χώρα που σημειώνει κορύφωση του κοκκύτη καθώς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει επιδημία στην ήπειρο.

Διαβάστε επίσης:

Περιβολάρης στο Sportime για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι υποκριτική πέρα για πέρα»

Ολυμπιακός OPAP Arena: Πώς η ιστορική έδρα της ΑΕΚ άλλαξε όνομα – Το κόλπο των οπαδών του Ολυμπιακού;

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Κ.Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποτιθέμενης ανακωχής μεταξύ τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco αποτυπώνεται η εκθετική αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία