Κορονοϊό - Κρούσματα: Σπάει το φράγμα των 50.000

Διαβάζουμε τα ίδια στοιχεία με την κυβέρνηση, όμως εμείς λέμε πότε θα είναι τα ρεκόρ στα νέα κρούσματα.

Κορονοϊό – Κρούσματα: Σπάει το φράγμα των 50.000 μία μέρα νωρίτερα από την πρόβλεψη του Sportime με βάση τα στοιχεία.

Δυστυχώς το Sportime, διαβάζοντας τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της και η κυβέρνηση, έχει εδώ και καιρό προβλέψει τα 40.000 νέα κρούσματα αλλά στα 50.000 κρούσματα πέσαμε έξω.

Η ανάλυση των στοιχείων οδήγησε το Sportime στο συμπέρασμα πως τα 50.000 νέα κρούσματα θα είναι την Τετάρτη, όμως όπως όλα δείχνουν θα είναι την Τρίτη 4/1.

Η διασπορά είναι μεγαλύτερη και πιο γρήγορη, αφού η μετάλλαξη Όμικρον δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων (σ.σ. όπως η ελληνική κυβέρνηση).

Πάντως το καλό είναι πως τουλάχιστον όσον αφορά στα 100.000 νέα ημερήσια κρούσματα, όλα δείχνουν πως το νούμερο αυτό – με τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας – δεν θα το δούμε σύντομα.

Η εκτίμησή μας είναι πως στις επόμενες ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων θα φτάσει έως και τα 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

To βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πώς θα διαχειριστεί επικοινωνιακά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αφού το σλόγκαν «εμβολιαστείτε για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας» δείχνει μακρινό και πεπερασμένο.

Θα ακολουθήσει ανάλυση για το πότε η Ελλάδα θα φτάσει τα 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για… πάντα

Κορονοϊό – Κρούσματα: Σπάει το φράγμα των 50.000