ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός εμβόλια: Σενάρια για click away στους ανεμβολίαστους

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα προκειμένου να αναγκάσει τους ανεμβολιάστους σε... υποχρεωτικό εμβολιασμό επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.
Κορονοϊός εμβόλια: Σενάρια για click away στους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός εμβόλια: Και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σκέφτεται η Κυβέρνηση η οποία τραβάει στο σχοινί στα άκρα. Στο τραπέζι ακόμη και η είσοδος σε εμπορικά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους ή με test!

Σε επέκταση των απαγορεύσεων πιθανόν να προχωρήσει η κυβέρνηση έως τις 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η μέρα ισχύος των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Το αν τελικά θα παρθούν αυτά τα νέα μέτρα θα εξαρτηθεί -όπως λένε στην Κυβέρνηση- από την πορεία των ραντεβού για εμβολιασμό τις επόμενες 17 μέρες. Θυμίζουμε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα ισχύος των νέων μέτρων για όσους είναι ανεμβολίαστοι.

Ένα από τα μέτρα, που βρίσκονται στο τραπέζι  είναι η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους, εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Προς το παρόν, τουλάχιστον, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα, που ισχύουν, για το λιανεμπόριο επαρκούν.

«Το λιαανεμπόριο δεν αφέθηκε χωρίς να υπάρχουν μέτρα. Από εκεί και πέρα η κίνηση του να μπούμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να πάμε να ψωνίσουμε με τα μέτρα, με τη χωρικότητα που επιτρέπεται, με τη μάσκα, είναι ασφαλής και επομένως θα συνεχίσουμε έτσι», ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ακολουθηθεί το μοντέλο για τους κλειστούς χώρους της εστίασης στα κλειστά εμπορικά κέντρα, τύπου mall.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι να χρειάζονται rapid test έως 48 ώρες πριν.

 13 Σεπτεμβρίου: Έτσι θα μπαίνουμε στα καταστήματα – Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα στο λιανεμπόριο και τις εκκλησίες, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και μετά τις 13 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά

Σούπερ μάρκετ

– Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
– Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Λιανεμπόριο

– Ένας πελάτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα
– Δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στους πελάτες
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας και ισχυρή σύσταση για χρήση διπλής μάσκας

Εκκλησίες

– Ένα άτομο ανά 10 τ.μ στο εσωτερικό των ναών
– Ένα άτομα ανά 15 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο
– Υποχρεωτική τη χρήση μάσκας

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια σε δύο πλοία που λίγοι αναφέρουν

Ελληνοτουρκικά: Έρχονται και νέες κυρώσεις στην Τουρκία λέει ο Μενέντεζ (vid)

Παναθηναϊκός σε Βιγιαφάνιες: «Βρες ομάδα…»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός εμβόλια: Σενάρια για click away στους ανεμβολίαστους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!