ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kορονοϊός νέα μέτρα: Έρχονται και άλλα πιο σκληρά μέτρα

Τα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή καθώς αναμένονται, νέα πιο σκληρά!
Kορονοϊός νέα μέτρα: Έρχονται και άλλα πιο σκληρά μέτρα

Κορονοϊός: Νέα μέτρα, πιο αυστηρά από τα χθεσινά που ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια και ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, φαίνεται πως σκέφτεται να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (25/8) και όχι όπως συνήθως Πέμπτη, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με τη διασπορά του κορονοϊού που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι επιστήμονες, θα μελετήσουν βήμα προς βήμα όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας ώστε να αποφανθούν ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με αύξηση κρουσμάτων, αλλά και για να εξετάσουν πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να προτείνουν.

Το πρώτο μέτρο που πιθανώς να εισηγηθούν οι επιστήμονες, ειδικά σε περιοχές με πολύ υψηλό ιικό φορτίο είναι να επανέλθει η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπως ίσχυε πριν λίγο καιρό. Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα για ανεμβολίαστους, ώστε να σφίξει κι άλλο ο κλοιός γύρω τους και να περιορισθεί η μετάδοση του ιού. Μάλιστα στην περίπτωση που τις επόμενες ημέρες δεν αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών, το σενάριο είναι να εφαρμοστούν μέτρα και σε εμπορικά κέντρα και mall ώστε και εκεί η είσοδος να γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με εργαστηριακό τεστ. Θα πρόκειται για το δεύτερο βήμα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων χθες, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να εφαρμοσθούν κλιμακωτά οι περιορισμοί.

Βέβαια από την άλλη, οι περισσότεροι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι πλέον το ποσοστό εμβολιασμού έχει φθάσει σε σημείο που είναι δύσκολο να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό και εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί το τοίχος ανοσίας, αφού σήμερα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα ίσα που αγγίζει το 55%.

Ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας φαίνεται να απέδωσαν, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των εμβολιασμών. Αντίστοιχα ελπίζουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι θα γίνει και με τα μέτρα για τα υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Nέο σοκ! Μειώθηκε και άλλο η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Ο Άνθρωπος του Θεού – Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου: Η ταινία που μιλά στην ψυχή μας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Kορονοϊός νέα μέτρα: Έρχονται και άλλα πιο σκληρά μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.