ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ξεκινά η τέταρτη δόση – Τι θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Ξεκίνησαν και τέταρτες δόσεις του εμβολίου.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Ξεκινά η τέταρτη δόση – Τι θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Κορονοϊός – Εμβόλια: Με την πανδημία να συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου νέα μέτρα κοινωνικών περιορισμών αλλά και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Τις τελευταίες μέρες στο τραπέζι της συζήτησης έχει πέσει η είσοδος σε μαγαζιά και των εμβολιασμένων πολιτών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τη διενέργεια rapid test κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση ωστόσο τα «γύρισε» μετά από λίγο με τις πληροφορίες να λένε πως η διενέργεια rapid test θα ισχύσει μόνο για την Πρωτοχρονιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του αναφέρθηκε στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας το επόμενο διάστημα μιλώντας για σχέδιο 2 φάσεων.

Για τα νέα μέτρα, το πότε θα αρχίσουν αλλά και το τι θα γίνει τελικά τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά σας γράψαμε αναλυτικά εδώ.

Κορονοϊός – Εμβόλια: Με όλα τα παραπάνω να βρίσκονται σε εξέλιξη τα νέα τρέχουν από τον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τα Εμβόλια.

Συγκεκριμένα, στο Ισραήλ ανακοινώθηκε η 4η δόση του εμβολίου σε πολίτες άνω των 60 ετών και γιατρούς/νοσηλευτές. Οι ειδικοί της χώρας θεωρούν πως θα είναι μία σημαντική βοήθεια στο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Το Ισραήλ συνεχίζει να είναι η πρωτοπόρος χώρα στα εμβόλια καθώς ήταν και η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τις τρίτες δόσεις κατά του Covid-19.

Παράλληλα, όλα ανοιχτά παραμένουν και στην χώρα μας για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού τόσο σε ηλικιακές ομάδες όσο και σε ομάδες εργαζομένων. Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 50 λέγοντας ότι «όλα είναι ανοιτά».

Πιο συγκεκριμένα μήνας ορόσημο για την επέκταση σε επαγγελματικές ομάδες είναι ο Φεβρουάριος καθώς
θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα γίνει υποχρεωτικός στους εργαζομένους στο τομέα του τουρισμού και της εστίασης με αφορμή την επικείμενη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κάτι και το χειρότερο είναι πως κλείνει τα αφτιά της απέναντι σε όλους αυτούς που φωνάζουν κατά της υποχρεωτικότητας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Ξεκινά η τέταρτη δόση – Τι θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.