ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Κορονοϊός: Σήμερα, 29 Μαΐου συμπληρώθηκαν δύο εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Τα δεδομένα για την επιστροφή στην...κανονικότητα.
Κορονοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Κορονοϊός: Σήμερα, 29 Μαΐου συμπληρώθηκαν δύο εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Τα δεδομένα για την επιστροφή στην…κανονικότητα.

Κορονοϊός: Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (29.05.2021), οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια. Θυμίζουμε, ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 1.497 νέα κρούσματα και 29 θάνατοι.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό αποτυπώνεται και στον εβδομαδιαίο, κυλιόμενο, μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους. Η χώρα μας, πλέον, έχει περάσει στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα είναι στην 5η θέση.

Στο γεγονός πως αναμένεται να σπάσουμε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Τόνισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν. Υπογράμμισε ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής (28.05.2021) άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30 – 34, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορεί να διαλέξει ραντεβού ανάμεσα στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 είναι για 5ο 24ωρο ανοιχτή. Έχει καταγράψει ρεκόρ εμβολιασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ραντεβού.

Μάλιστα, μετά τη επιβεβαίωση παραλαβής από τη χώρα μας της νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson, άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο εμβόλιο Johnson & Johnson έως τώρα εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Εμβόλια: Ποιοι και με ποια μπορούν να εμβολιαστούν

Η ηλικιακή ομάδα 18 – 29 μπορεί να εμβολιαστεί με Johnson & Johnson, ενώ όλες οι ηλικίες άνω των 30 έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Johnson & Johnson, AstraZeneca, Moderna ή Pfizer.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό ανηλίκων, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ερωτηθείς στη χθεσινή (28.05.2021) ενημέρωση, σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA, στα παιδιά 12 – 15 ετών, τόνιζε:

«Τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό».

Πηγή: Dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαιτησία: Παραβίαζαν το πρωτόκολλο και σφύριζαν χωρίς covid-test!

Άγιος Κοσμάς: «Κατεδαφίζεται» από τα επιχειρηματικά συμφέροντα – Το παράδειγμα άλλων περιοχών

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.