ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: H Pfizer ζητά και επίσημα το πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου

Νέα δεδομένα στο θέμα των εμβολιασμών από την Pfizer.
Κορονοϊός: H Pfizer ζητά και επίσημα το πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου

Κορονοϊός: Το αίτημα της για την 4η δόση του εμβολίου έκανε γνωστό με επίσημα ανακοίνωση της η Pfizer και η BioNTech ζητώντας από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) το πράσινο φως.

Η απόφαση της εταιρίας αφορά την έγκριση μιας τέταρτης αναμνηστικής δόσης που θα απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 65 ετών.

Τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια που παρέχει το εμβόλιο, προανήγγειλε ουσιαστικά την επιθυμία της εταιρείας για μια 4η δόση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 δεν διαρκεί κατά πολύ με αποτέλεσμα η τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer να κρίνεται απαραίτητη.

Μάλιστα, το σκεπτικό της εταιρείας είχε ως δεδομένο ορισμένα στοιχεία που εμφανίστηκαν στο Ισραήλ και που οφειλόταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού το οποίο δείχνει να αντιμετωπίζεται «μια επιπλέον αναμνηστική δόση εμβολίου τεχνολογίας mRNA.

Με αυτό ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να χτίσει μια καλύτερη ανοσογονικότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα ποσοστά των μολύνσεων και της σοβαρής νόσησης, κάτι που έφερε την Pfizer να χτυπάει την πόρτα του FDA για το πράσινο φως αναφορικά με την 4η δόση εμβολίου.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει βρει ήδη υποστηρικτές καθώς αρκετά κράτη όπως η Δανία ή η Γερμανία έχουν αποφασίσει την χορήγηση 4ης δόσης σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι πολίτες μεγάλης ηλικίας ή αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πλέον το μόνο που μένει είναι να πάρει και η Pfizer αυτή την έγκριση ούτως ώστε να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί με την 4η δόση κάτι που προφανώς αφορά και την χώρα μας.

Παρά τις προβλέψεις των ειδικών για το 6ο κύμα της πανδημίας που αναμένεται να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κάνει το παραμικρό για την τόνωση της δημόσιας υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και στελέχωση των ΜΕΘ με ειδικά καταρτισμένους γιατρούς, όχι μόνο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να μην έχουμε έκρηξη σε θανάτους εκτός ΜΕΘ…αλλά για να δικαιολογήσει την απόλυτη ανικανότητά της εξακολουθεί να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους ως πηγή όλων των κακών…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: H Pfizer ζητά και επίσημα το πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.