ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Καλοκαίρι με τείχος ανοσίας στην Ελλάδα

Η πανδημία έχει αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί βρίσκονται στον 6ο μήνα.
Κορονοϊός: Καλοκαίρι με τείχος ανοσίας στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η πανδημία έχει αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί βρίσκονται στον 6ο μήνα.

Πάντως, όσο δεν εμβολιάζονται κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι, τόσο ο κορονοϊός θα παραμένει απειλητικός.

«Περισσότερο από το 90% των περιστατικών που εισάγονται με Covid-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, παρόλα αυτά υπάρχει κάποια απροθυμία των ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Όλα τα εμβόλια προστατεύουν κάποιον από το να μην νοσηλευτεί με βαριά νόσο ή να καταλήξει σε ΜΕΘ, πράγμα που, όμως, έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την μετάθεση της προφύλαξης στους άλλους. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης να πείσουμε κάποιον που δεν δέχεται να εμβολιαστεί», είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Συνολικά, έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί, με 4.000.000 συμπολιτών να έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση και 2.350.000 να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Στους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, μάλιστα, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 71% και φτάνει στο 74,3% με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Πιο αναλυτικά:

-Οι 85 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί κατά 67,5% (70% με ραντεβού)

-Οι 80-84 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 68% (70% με ραντεβού)

-Οι 75-79 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 79% (82% με ραντεβού)

-Οι 70-74 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 73% (76% με ραντεβού)

-Οι 65-69 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 72% (76,5% με ραντεβού)

-Οι 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 66% (71% με ραντεβού)

-Οι 55-59 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 58% (66,5% με ραντεβού)

-Οι 50-54 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 53% (62% με ραντεβού)

-Οι 45-49 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 39% (58% με ραντεβού)

-Οι 40-44 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 33% (49% με ραντεβού)

-Οι 35-39 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 25% (38,6% με ραντεβού)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ του αρχηγού της συμμορίας – Η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του

Κορονοϊός: Πτωτική τάση στα κρούσματα – Η τελευταία ενημέρωση

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία