ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: «Δεν θα παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση οι μαθητές χωρίς self test» – Πότε ξεκινάει η διάθεσή τους

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος ώστε να ξεκινήσει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να τονίζει πως «Οι μαθητές χωρίς self test δεν θα μπορούν να παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση».
Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: «Δεν θα παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση οι μαθητές χωρίς self test» – Πότε ξεκινάει η διάθεσή τους

Κορονοϊός: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος ώστε να ξεκινήσει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να τονίζει πως «Οι μαθητές χωρίς self test δεν θα μπορούν να παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση».

Κορονοϊός: Την Τετάρτη (7/4) θα ξεκινήσει η διάθεση των Self Tests από τα φαρμακεία, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν κατ’ οίκον τεστ για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως ξεκαθάρισε, δεν θα γίνονται τεστ στα φαρμακεία, ενώ η διανομή τους θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και τους καθηγητές, θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και τέλος θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν θωρακιστεί από τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα για τους μαθητές, οι γονείς είναι υπεύθυνοι να παραλαμβάνουν τα τεστ για τα παιδιά τους με επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα πραγματοποιείται σπίτι 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ο γονέας στη συνέχεια θα εκτυπώνει τη σχετική βεβαίωση οτι έγινε το τεστ και ο μαθητής θα την παίρνει μαζί του προκειμένου να την δείξει στον καθηγητή, ενώ χωρίς αυτήν ο μαθητής δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

«Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος, μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται SMS για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή, οπότε θα είναι δωρεάν είτε σε ιδιωτική δομή», είπε και συμπλήρωσε: «Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση. Οι μεν εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί για λογαριασμό τους, οι δε γονείς και κηδεμόνες για λογαριασμό των μαθητών-παιδιών τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι μαθητές που δεν φέρουν χαρτί αρνητικού τεστ, δεν θα έχουν τόσο δικαίωμα για παρουσία στην τάξη, αλλά ούτε και για τηλεκπαίδευση.

«Ο γονέας-κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο. Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί, θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο, ενώ όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης», ήταν μεταξύ άλλων για λόγια του.

Αθηνά Λινού: «Πήραμε λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων»

Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο – Τραγική η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: «Δεν θα παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση οι μαθητές χωρίς self test» – Πότε ξεκινάει η διάθεσή τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.