ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Λουκέτο στα σχολεία μέχρι να πέσουν τα κρούσματα η εισήγηση Τζανάκη – Πότε θα ανοίξουν

Η έξαρση που παρουσιάζει ο κορονοϊός οδηγεί τον Νίκο Τζανάκη να εισηγηθεί λουκέτο στα σχολεία μέχρι να πέσουν τα κρούσματα.
Κορονοϊός: Λουκέτο στα σχολεία μέχρι να πέσουν τα κρούσματα η εισήγηση Τζανάκη – Πότε θα ανοίξουν

Κορονοϊός: Με τα κρούσματα να σπάνε καθημερινά ρεκόρ και το 2021 να μας αποχαιρετά με ένα σοκαριστικό νούμερο, ορατό φαντάζει το λουκέτο στα σχολεία μετά την εορταστική περίοδο.

Το γεγονός πως το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στον αέρα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, που έκανε την δική του εισήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Τζανάκης ζήτησε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι να πέσουν τα κρούσματα, ζητώντας μια παράταση μια εβδομάδας για τις διακοπές των παιδιών.

Όπως τόνισε ο καθηγητής της Πνευμονολογίας, η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα δεν αναμένεται να αλλάξει πριν από τις 15 με 20 Ιανουαρίου κάνοντας μια τρομακτική πρόβλεψη πως ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τις 50.000.

Μάλιστα, σημείωσε πως οι τελευταίες πέντε ημέρες του 2021, έδωσαν στη χώρα μας μεγαλύτερο αριθμών κρουσμάτων από ότι σημειώθηκε από την 1η έως την 26η ημέρα του Δεκεμβρίου.

Για αυτόν τον λόγο, ο Νίκος Τζανάκης πρότεινε άλλη μια εβδομάδα διακοπών που θα δώσει μια ανάσα να ανακοπεί η διάδοση ενώ ακόμη είπε πως ένα στα επτά παιδιά νοσούν από την μετάλλαξη όμικρον του Covid-19.

Όσον αφορά το δικό του σκεπτικό γύρω από το θέμα, δήλωσε πως είναι προτιμότερο οι γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή από το να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα.

Τέλος, άφησε ανοιχτή την ημερομηνία κατά την οποία θα υπάρξει οριστικό άνοιγμα των σχολείων καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την ύφεση που θα παρατηρηθεί στα κρούσματα.

Θυμίζουμε πως πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά καθώς η τηλεκπαίδευση δείχνει έτοιμη να επιστρέψει!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Λουκέτο στα σχολεία μέχρι να πέσουν τα κρούσματα η εισήγηση Τζανάκη – Πότε θα ανοίξουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.