ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις από την επιτροπή ειδικών αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.
Κορονοϊός: Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός: Στον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επιστροφή των μαθητών στα Σχολεία με το τέλος των διακοπών Χριστουγέννων.

Με τα κρούσματα να σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ξεπερνώντας τα 30.000 χτες, και το επόμενο διάστημα να αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο για το σύστημα υγείας της χώρας, οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι κρίσιμες.

Στο τραπέζι για συζήτηση αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλα, ακόμη και η πιθανότητα για Λοκνταουν 14 ημερών από τις πρώτες ημέρες του 2022. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται στην απόλυτη απελπισία καθώς τα νέα μέτρα έχουν φέρει την καταστροφή στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Οι αντιδράσεις κατά της Κυβέρνησης και του κατά του πρωθυπουργού είναι πολλές για την διαχείριση της Πανδημίας. Η Κυβέρνηση είναι εμφανές πλέον ότι δρα χωρίς συγκεκριμένο πλάνο αλλάζοντας τη στάση και τις αποφάσεις της μέρα με τη μέρα. Τα νέα μέτρα που λαμβάνονται δε, μοιάζουν σα να βγαίνουν μέσα από «κληρωτίδα» από την οποία τραβάνε οι αρμόδιοι χαρτάκια με αποφάσεις.

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τα Σχολεία

Τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν ξανά στις 10 Ιανουαρίου. Ωστόσο διαρροές που δεν επιβεβαιώνονται αυτή τη στιγμή ούτε από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε από κανένα άλλο, δείχνουν πιθανό κλειστές τις σχολικές αίθουσες και επαναφορά της τηλεκπαίδευσης και μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Οι διαρροές έχουν φέρει αναστάτωση σε μαθητές και γονείς οι οποίοι αγωνιούν για το αν θα χρειαστεί να πάρουν γονικές άδειες οι όχι το επόμενο διάστημα.

Με όλα να βρίσκονται στον αέρα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ για την πανδημία, την μετάλλαξη Όμικρον που επελαύνει και τα δεδομένα για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων αυτή τη στιγμή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τις επόμενες μέρες θα γίνει συζήτηση στην επιτροπή ειδικών για το τι θα γίνει με τα σχολεία.

«Τα σχολεία είναι ένας ελεγχόμενος χώρος. Το πότε κλείνει το σχολείο εξαρτάται από το ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων Με την Όμικρον θα έχουμε περισσότερα κρούσματα πολύ πιο γρήγορα.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Χιλιάδες γονείς και μαθητές «κρέμονται» αυτή τη στιγμή από τα χείλη των ειδικών και τις επικείμενες ανακοινώσεις. Μένει να δούμε αν αυτές θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή αν θα προκληθεί σύγχυση για άλλη μια φορά από ανακοινώσεις μέτρων της τελευταίας στιγμής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.