ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα συμπτώματα – Τι πρέπει να μας ανησυχεί

Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζουν να απειλούν τη ζωή μας. Αυτά είναι τα συμπτώματα και τα σημάδια τα οποία πρέπει να μας ανησυχούν.
Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα συμπτώματα – Τι πρέπει να μας ανησυχεί

Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζουν να απειλούν τη ζωή μας. Αυτά είναι τα συμπτώματα και τα σημάδια τα οποία πρέπει να μας ανησυχούν.

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Τα κρούσματα στη χώρα μας και τη χθεσινή ημέρα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αριθμών, με τα μισά από αυτά να υπολογίζονται πως προήλθαν από την μετάλλαξη δέλτα που φαίνεται πως είναι άκρως απειλητική κάτι που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα και ποιοι οι λόγοι οι οποίοι πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε;

Αναλύοντας δεδομένα από σύστημα αυτο-αναφοράς συμπτωματολογίας (app) που έχει δημιουργήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 έχουν πλέον αλλάξει τώρα που κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, συγκριτικά με ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ενώ ο πυρετός και ο βήχας εξακολουθούν να είναι τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης και ο πονοκέφαλος και ο πονόλαιμος επίσης αναφέρονται συχνά από τους ασθενείς, σπανίως αναφέρει κάποιος με παραλλαγή Δέλτα ρινική καταρροή. Ακόμα, η απώλεια όσφρησης (ανοσμία) που συνόδευε τις άλλες μεταλλάξεις του κορονοϊού, τώρα πια αναφέρεται ένατη ως προς τη συχνότητα της.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι οι διαφοροποιήσεις αυτές στην συμπτωματολογία μπορεί να αποδίδονται στον τρόπο που αλλάζει ο ιός ή στο γεγονός ότι οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια είναι πια σε στάδιο που νοσούν σοβαρότερα, ενώ λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νεότερα άτομα που με τη σειρά τους τείνουν να έχουν ηπιότερη συμπτωματολογία.

Οι ειδικοί λοιπόν τονίζουν ότι, παρούσης της μετάλλαξης Δέλτα ας μην θεωρούμε ότι η ρινική καταρροή και λίγος πονόλαιμος είναι απλά ένα κρυολόγημα, καθώς μπορεί να σηματοδοτεί λοίμωξη Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Διασκέδαση Κλαμπ: Τα νέα μέτρα – Αναλυτικά τι ισχύει

Ολυμπιακός: Ο Σισέ είναι φευγάτος!

«Το νησί»: H Ρώσικη πολυβραβευμένη ταινία με πρωταγωνιστή τον Πιοτρ Μαμόνωφ που καταγράφει την Ορθόδοξη πνευματικότητα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα συμπτώματα – Τι πρέπει να μας ανησυχεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.