ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – μέτρα: Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 50% – Τι θα γίνει με απόκριες και Πάσχα

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των περιορισμών της πανδημίας.
Κορονοϊός – μέτρα: Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 50% – Τι θα γίνει με απόκριες και Πάσχα

Κορονοϊός – μέτρα: Έπειτα από δύο χρόνια το «Πάσχα στο χωριό» φαντάζει πιο εφικτό από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Φυσικά, η χαλάρωση θα αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους, ενώ θα παραμείνουν σε ισχύ τα εκδικητικά μέτρα εις βάρος εκείνων που έχουν επιλέξει να μην προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Έτσι, θα απαιτείται μια σειρά από εβδομαδιαία τεστ για την είσοδό τους σε χώρους εργασίας, καταστήματα, σινεμά, θέατρα κτλπ.

Όλα αυτά φυσικά, τη στιγμή που Βαρκελώνη και Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως φαίνεται λοιπόν από το πρωί της Δευτέρας (14/2) το πρώτο βήμα θα αφορά τους ορθίους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, μιας και θα επιτρέπονται κανονικά είτε από τις 21 του μηνός είτε το αργότερο από τις 28.

Σε ό,τι αφορά τα γήπεδα, η πληρότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις στο 10%, με πλαφόν τους 1000 θεατές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος είναι είτε από τις 28 Φεβρουαρίου είτε από τις 8 Μαρτίου να αυξηθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Το τρίτο και βασικό βήμα αφορά τις Απόκριες. Οι δείκτες της πανδημίας ακυρώνουν για τρίτη χρονιά τις βασικές καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την ελπίδα να είναι και η τελευταία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – μέτρα: Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 50% – Τι θα γίνει με απόκριες και Πάσχα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.