ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση

Κορονοϊός: Νέα δεδομένα διαμορφώνονται από σήμερα στην Ελλάδα καθώς τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει εκ νέου τα μέτρα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων που είχαν παρθεί μετά την έξαρση που παρουσίασε η μετάλλαξη όμικρον, με το ωράριο λειτουργείας των καταστημάτων της εστίασης και της διασκέδασης να απελευθερώνεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα επιστρέφει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και η μουσική στα μαγαζιά και τα κέντρα διασκέδασης ενώ αντιθέτως παραμένει σε ισχύ η απόφαση για τους πελάτες που θα πρέπει να παραμένουν καθήμενοι, καθώς απαγορεύονται οι όρθιοι.

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην εστίαση:

  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να υπάρχουν μέχρι έξι πελάτες καθήμενοι.
  • Οι κατάλογοι θα πρέπει να απολυμαίνονται έπειτα από την αλλαγή των πελατών στο τραπέζι.
  • Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας, τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί.
  • Όσον αφορά το προσωπικό θα πρέπει να φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στη νυχτερινή διασκέδαση:

  • Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί ενώ όσον αφορά το προσωπικό πρέπει να φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να υπάρχουν μέχρι έξι πελάτες καθήμενοι.
  • Οι μουσικοί του εκάστοτε καταστήματος θα πρέπει να τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές του εκάστοτε καταστήματος θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και να μην πλησιάζουν με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

https://youtu.be/DnTZD2TUlfI

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία