ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο Νίκος Τζανάκης θέλει περιορισμό μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους – Τα βάζει και με την εκκλησία

Πρόταση-βόμβα για εμπάργκο στις μετακινήσεις εκτός νόμου θέτει ο Νίκος Τζανάκης.
Κορονοϊός: Ο Νίκος Τζανάκης θέλει περιορισμό μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους – Τα βάζει και με την εκκλησία

Κορονοϊός: Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Ζήσαμε και Πάσχα και Χριστούγεννα με αυτή. Ελπίζαμε πως δεν θα ξαναέρθει. Κάτι τέτοιο πάντως δεν φαντάζει και σενάριο επιστημονικής φαντασίας τη δεδομένη στιγμή.

Νωρίτερα διαβάσατε στο Sportime για το μπρος πίσω με τα μέτρα, αλλά και το σχέδιο μεγαλύτερης ελευθερίας για τους εμβολιασμένους.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας πως πρέπει να υπάρξουν ακόμα περισσότεροι περιορισμοί για όσους δεν έχουν επιλέξει έως τώρα να εμβολιαστούν.

«Στη Θεσσαλονίκη και στις κόκκινες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα καλό θα ήταν να περιοριστούν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, θα ήταν καλό. Ιδιαίτερα οι μετακινήσεις, από επιβαρυμένους νομούς προς τους νομούς με χαμηλό ιικό φορτίο. Και αν θα μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί να απαγορεύονται μόνο στους ανεμβολίαστους, αυτό θα ήταν καλό. Οι εμβολιασμένοι να μπορούν να περνάνε», δήλωσε μιλώντας στο iatropedia.gr.

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει και για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί πως οι παρελάσεις αναμένεται να γίνουν κανονικά και για τους ανεμβολίαστους μετά την κατακραυγή.

«Στους ανοιχτούς χώρους μπορούμε με μια σχετική προσοχή και με τη χρήση μάσκας και αποστάσεις και να μην υπάρχει κοινωνικός συνωστισμός να γίνει η παρέλαση άνετα. Είναι ανοιχτός χώρος και δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι εκκλησιασμοί, όμως, που είναι σε κλειστούς χώρους και οι δοξολογίες, αυτά θα πρέπει να τα προσέξουμε”, κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο Νίκος Τζανάκης θέλει περιορισμό μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους – Τα βάζει και με την εκκλησία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.