ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους – Αναστολή εργασίας για όσους είναι σε δομές υγείας

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο Κωστής Προύσκας, Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων τόνισαν πως οι αναστολές μόνο κακό θα κάνουν στην υγεία.
Κορονοϊός: Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους – Αναστολή εργασίας για όσους είναι σε δομές υγείας

Κορονοϊός: Σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα για όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Κορονοϊός: Από χθες (16/08) όσοι δεν έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση από το εμβόλιο, στις δημοτικές και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Το διάστημα αυτό δεν θα τους καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές. Ενώ δεν θα δουλεύουν μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτή την στιγμή το 25% των εργαζομένων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές πρόνοιας είναι ανεμβολίαστο. Έτσι από τα 33.351 άτομα που απασχολούνται σε δομές αυτού του τύπου, 8.300 είναι ανεμβολίαστοι.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα ήδη έχει μεριμνήσει και προσέλαβε για τις θέσεις αυτές προσωπικό, που θα έχει τρίμηνες συμβάσεις.

Οι οποίες θα μπορούν να ανανεωθούν για τρεις ακόμα μήνες. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο Κωστής Προύσκας, Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μίλησαν στο Mega για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρώτος όπως τόνισε δεν πιστεύει πως θα βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, με το μέτρο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, στο υγειονομικό προσωπικό.

Γιατί ο ιός… καλπάζει στην κοινότητα και όχι στις δημόσιες προνοιακές μονάδες και τα νοσοκομεία.

Ενώ στην συνέχεια σημείωσε ότι: «Pέρυσι υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα, 22 στην εντατική και 1-2 θανάτους την ημέρα. Φέτος έχουμε 250 στην εντατική, πάνω από 3.500 κρούσματα και 20 θανάτους και πλέον.

Οπότε κάτι δεν κάνουμε σωστά όσο αφορά την πρόληψη. Το 90% των εργαζομένων είναι εμβολιασμένο».

Τέλος είπε πως με το να μπουν συνάδελφοι του, σε διαθεσιμότητα, δεν θα έχει καλό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ενώ πως θα μπορούσε να κάνει κάποιος αίτημα εξαίρεσης, ενώ στην Ελλάδα, διανύουμε τον Δεκαπενταύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής

Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;

Ολυμπιακός: «Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς για Σεμέδο – Deal με πάνω από 10 εκατ. ευρώ!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους – Αναστολή εργασίας για όσους είναι σε δομές υγείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.