ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε πετάμε τις μάσκες και πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Βάση τις επιδημιολογικής εικόνας της χώρας θα εξελιχθούν οι άρσεις των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.
Κορονοϊός: Πότε πετάμε τις μάσκες και πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κορονοϊός: Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και όσο καιρός καλυτερεύει, τόσο καλύτερα είναι τα νέα για τους καταβεβλημένους πολίτες που έχουν γίνει πειραματόζωα στα χέρια της Κυβέρνησης.

Από τη μία ακούσαμε εδώ και μέρες ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί και οι ανεμβολίαστοι θα κινούνται πλέον ελεύθερα χωρίς rapid test, για να έρθει η Μίνα Γκάγκα με έναν νέο απίστευτο εμπαιγμό να μας ενημερώσει ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Όμως η εξέταση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους αλλά και σε παροχή άλλων προνομίων, όπως και η κατάργηση της χρήσης μάσκας, είναι θέματα τα οποία πράγματι εξετάζονται από τη κυβέρνηση σύμφωνα με τη Real news.

Κορονοϊός: Έτσι θα έρθει η χαλάρωση των μέτρων

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει τα δεδομένα ώστε σε λίγο διάστημα να μπει τέλος στη χρήση της μάσκας αλλά και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσουν την κατάργηση των μέτρων.

Η «κατάργηση» του πιστοποιητικού εμβολιασμού σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν πλέον να εισέρχονται σε χώρους στους οποίους δε μπορούσαν καθώς ήταν απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού ενώ και στους χώρους στους οποίους χρειάζονται rapid test μέχρι στιγμής, πλέον θα τους επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα του εμβολίου για ελευθερία σε κάποιες δραστηριότητες όπως της μεταφορά με αεροπλάνο, λεωφορείο κτλπ ίσως διατηρηθεί.

Ταυτόχρονα, η χρήση μάσκας θα σταματήσει να είναι υποχρεωτική όπως όλα δείχνουν από το Μάιο καθώς η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και ο ζεστός καιρός δεν βοηθάει στη μετάδοση του ιού. Η μάσκα θα διατηρηθεί κατά πάσα πιθανότητα σε νοσοκομεία και χώρους υγείας, στα μέσα μαζική μεταφοράς και πιθανώς και στα σούπερ μάρκετ.

Ακόμη, το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών διακόπτεται από την Κυβέρνηση ενώ εξετάζεται και η ακύρωση στα πρόστιμα σε όσους ανεμβολίαστους θα εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί πάντως πως όλα αυτά φαίνεται πως θα είναι παροδικά και η χαλάρωση θα αφορά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο καθώς από το Φθινόπωρο, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, όλα τα παραπάνω μέτρα και περιορισμοί είναι πιθανό να επανέλθουν. Σε αντίθεση με τα παραπάνω λοιπόν, η χρονική περίοδος για το ως πότε θα παίζουν με τη ψυχική μας υγεία μοιάζει μονίμως αόριστη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε πετάμε τις μάσκες και πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.