ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πρόστιμο σε φοιτήτρια επειδή η μάσκα δεν κάλυπτε τη μύτη

Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε φοιτήτρια στην Κρήτη, επειδή δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας, αφού δεν κάλυπτε τη μύτη της.
Κορονοϊός: Πρόστιμο σε φοιτήτρια επειδή η μάσκα δεν κάλυπτε τη μύτη

Κορονοϊός: Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε φοιτήτρια στην Κρήτη, επειδή δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας, αφού δεν κάλυπτε τη μύτη της.

Κορονοϊός: Ένα περιστατικό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην Κρήτη, με την αστυνομία να κόβει πρόστιμο σε φοιτήτρια για λάθος χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια η κοπέλα, στο kriti360, μια αστυνομικός της τροχαίας Χανίων της επέβαλε αυθαίρετα και παράνομα πρόστιμο για λάθος χρήση της προστατευτικής μάσκας στο πλαίσιο ελέγχου για την προστασία από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Περίμενα στη στάση του λεωφορείου τη στιγμή που μία αστυνομικός με έντονο και επιθετικό ύφος άρχισε να μου φωνάζει από απόσταση ότι θα μου επιβάλει πρόστιμο με την αιτιολογία ότι η μάσκα που φορούσα δεν κάλυπτε με σωστό τρόπο την περιοχή της μύτης μου.

Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα άτομα γύρω μου – αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού – προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στην αστυνομικό ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο για την επιβολή προστίμου και ότι θα μπορούσε αρχικά να μου κάνει μία σύσταση ώστε να διορθώσω τη μάσκα μου στο σωστό ύψος.

Εκείνη, φυσικά αποφασισμένη, ξεκίνησε να συντάσσει το πρόστιμο, παρά την προσπάθεια μου να εξηγήσω ότι ουδέποτε είχα αντιληφθεί ότι η μάσκα μου είχε πέσει κάτω από τη μύτη.

Μάλιστα, με έντονο ύφος με ρώτησε γιατί υπάρχει συνωστισμός στο σημείο και απόρησε όταν της απάντησα ότι αυτό είναι αναμενόμενο όταν υπάρχουν 2 δρομολόγια ανά ώρα!

Όταν αντιλήφθηκε ότι πλήθος κόσμου παρακολουθεί το περιστατικό και ενώ επί ώρα ζητούσα το λόγο της αυθαίρετης και επιθετικής συμπεριφοράς της, με «προέτρεψε» να μην δημοσιοποιήσω το γεγονός για να μην πάρει έκταση, κατονομάζοντας συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με απείλησε, μάλιστα, ότι αν δεν υπογράψω το πρόστιμο, δεν θα γίνει δεκτή η ένσταση στη συνέχεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού είχε ειρωνικό και επιθετικό ύφος σαν να γνώριζε σε ποια απευθυνόταν ενώ φυσικά δεν γνωριζόμασταν προσωπικά. Θεωρώ ότι η παραπάνω ενέργεια και η επιμονή της αστυνομικού να επιβάλει πρόστιμο για μια ανύπαρκτη παράβαση δεν ήταν τυχαία αλλά εντελώς στοχευμένη.

Από τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα της αστυνομικού ήταν εμφανές ότι γνώριζε την ενεργή πολιτική δράση μου στο Φοιτητικό Σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης και ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχα στις κινηματικές διαδικασίες της πόλης.

Επιπλέον, στο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε δεν αναφέρεται καν το ονοματεπώνυμο της αστυνομικού, γεγονός που είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και τα στοιχεία των αστυνομικών να είναι στην διάθεση των πολιτών, όπως υποχρεούνται

Επίσης, στο πρόστιμο αναγράφεται ψευδώς ότι δεν φορούσα μάσκα, γεγονός που διαψεύδεται και από την παρακάτω φωτογραφία που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας. Τέλος, οι αναλυτικές αντιρρήσεις που κατέθεσα απορρίφθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία, απλά με απάντηση μίας γραμμής ότι κρίθηκαν “αβάσιμες”.

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα περιστατικό εντελώς αυθαίρετο, παράνομο και καταχρηστικό, με μόνο στόχο τον εκφοβισμό και τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση εναντίον μου, χωρίς λόγο και αιτία. Η Τροχαία και η Αστυνομική Διεύθυνση θα έπρεπε να είναι υπόλογες και να πάρουν θέση για την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη δράση των οργάνων τους στην πόλη μας με πρόσχημα την πανδημία».

Διαβάστε επίσης:

Γαλάζιος καρχαρίας στο Ναύπλιο

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία