ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Rapid test: Σάλος με τεστ που έβγαζαν θετικά αποτελέσματα – Τι έχει συμβεί

Μελέτη στον Καναδά για την αξιοπιστία των Rapid test φέρνει στο προσκήνιο λάθη στην παραγωγή των τεστ από συγκεκριμένη εταιρία.
Κορονοϊός – Rapid test: Σάλος με τεστ που έβγαζαν θετικά αποτελέσματα – Τι έχει συμβεί

Κορονοϊός – Rapid test: Τα Rapid test έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι κάνουν υποχρεωτικά, αλλά και για τους εμβολιασμένους. Με τα κρούσματα να βρίσκονται στα ύψη, οι πολίτες τρέχουν στα φαρμακεία και στα μικροβιολογικά για τη διενέργεια τεστ καθώς είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Η απορία για το πόσο ακριβώς αξιόπιστος είναι αυτός ο έλεγχος για την ανίχνευση του Covid-19 υπάρχει σε όλους τους πολίτες καθώς είναι γνωστό πως μόνο το PCR, μοριακό τεστ μπορεί να προσφέρει ασφαλή αποτελέσματα.

Μία μελέτη στον Καναδά αξιολόγησε την ακρίβεια των Rapid test μελετώντας πάνα από 1 εκατομμύριο τεστ σε 500 χώρες του κόσμου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στις 7 Ιανουαρίου και φέρνουν αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, από το 0.15% των τεστ τα οποία βγήκαν θετικά, σχεδόν όλα επιβεβαιώθηκαν και από το PCR test ως αληθή αποτελέσματα. Ωστόσο, υπήρχε ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 0.05% σε τεστ τα οποία βγήκαν θετικά τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν λάθος.

Η μελέτη αποκάλυψε στη συνέχεια ότι τα λανθασμένα τεστ προέρχονταν κυρίως από συγκεκριμένη παρτίδα συγκεκριμένης εταιρίας. Το πρόβλημα στο 50% των λανθασμένων τεστ ήταν πρόβλημα παραγωγής. Η μελέτη έτσι πρότεινε τον ενδελεχή έλεγχο της ποιότητας των τεστ πριν την διάθεσή τους.

Στα αποτελέσματα της έρευνας ελέγχονται και δύο παράμετροι. Μία παράμετρος είναι το γεγονός πως κάποια από τα ψευδή τεστ πιθανώς να έγιναν είτε πολύ αργά είτε πολύ νωρίς κατά τη νόσηση του ατόμου. Ακόμη, ένας άλλος παράγοντας για ψευδή αποτελέσματα είναι η μη σωστή λήψη δείγματος

Κορονοϊός – Rapid test: Την ίδια ώρα στην Αμερική ειδικοί ισχυρίζονται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο πιθανό να εντοπιστεί από δειγματοληψία μέσω του στόματος. Ωστόσο, η ανακοίνωση του FDA παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή αντίθετη.

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 4η δόση

Μετάλλαξη Ομικρον: Αυτά είναι τα 21 συμπτώματα που πρέπει να μας θορυβήσουν

Κακοκαιρία Διομήδης: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα!

Σχολεία: Επιτελικό μπάχαλο στο άνοιγμα, με έλλειψη από self tests και 14.000 κρούσματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Rapid test: Σάλος με τεστ που έβγαζαν θετικά αποτελέσματα – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.