ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων
Κορονοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων ή ακόμη και στο σενάριο του σκληρού lockdown.

Στο ίδιο μήκος κύματος το πρωί της Πέμπτης και ο καθηγητής Νίκος Σύψας ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αφού ο κορονοϊός και τα στοιχεία, όπως είπε είναι «καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά» σημειώνοντας πως «δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα». Συμπλήρωσε δε πως στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής «θα μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα».

Την ίδια ώρα για κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί σε Πορτογαλία όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζοντας ότι την Παρασκευή πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά.

 

«Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο ‘να το δούμε’. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε» τόνισε. «Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Μέχρι 25 Ιανουαρίου, εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, είχαμε καθοδική πορεία, και συνέχιζε να είναι καθοδική, με click away στις 14 Δεκεμβρίου, κυνήγι, ψάρεμα, κομμωτήρια, είχαμε την εορταστική χαλάρωση.

«Ανιχνεύουμε διαρκώς αυξημένους αριθμούς του βρετανικού στελέχους που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από το κλασικό, κάτι που σημαίνει ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα είναι κυρίαρχο και παντού, η ταχύτητα θα είναι μεγάλη» υπογράμμισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Οι εμβολιασμοί των γιατρών κυμαίνονται στο 80% και περισσότερο διαβεβαίωσε πάντως, και εξήγησε ότι όσο η ενημέρωση γινόταν επαρκέστερη εμβολιάζονταν όλο και περισσότεροι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το βάραθρο του θανάτου άνοιξε στη Μ.Βρετανία: Νέος νόμος – ΤΕΡΑΣ επιτρέπει τις εκτρώσεις και μετά τις 24 εβδομάδες!

Το βάραθρο του θανάτου άνοιξε στη Μ.Βρετανία: Νέος νόμος – ΤΕΡΑΣ επιτρέπει τις εκτρώσεις και μετά τις 24 εβδομάδες!

Κτηνωδία χωρίς σταματημό - Η Βουλή των Κοινοτήτων στο Η.Β αποποινικοποίησε τον φόνο μωρών, ακόμα και στην πιο προχωρημένη ανάπτυξη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Χίος: Οργή και θλίψη για την καταστροφή – Κρανίου τόπος το κεντρικό τμήμα του νησιού – Συγκλονίζουν τα πλάνα από drone (vid)

Χίος: Οργή και θλίψη για την καταστροφή – Κρανίου τόπος το κεντρικό τμήμα του νησιού – Συγκλονίζουν τα πλάνα από drone (vid)

Συγκλονιστικά πλάνα από αέρος αποκαλύπτουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής - Στάχτη έγινε σχεδόν το 1/3 του νησιού

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Σε διεθνή δυσμένεια έχει φέρει τη χώρα μας ο Μητσοτάκης - Τέλος στο παραμύθι της δήθεν... απομονωμένης Τουρκίας - Ο Ερντογάν κάθισε ακόμα και στο ίδιο τραπέζι με τον Τραμπ

Κοινωνία
Κοινωνία: Πανελλαδικές 2025: Πότε και τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Πανελλαδικές 2025: Πότε και τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα και με SMS.

Κοινωνία
Κοινωνία: Λίνα Μενδώνη: Όταν η Εθνική Πινακοθήκη γίνεται βιτρίνα βλασφημίας και ρουσφετιού – Ο πολιτισμός δεν είναι λάφυρο

Λίνα Μενδώνη: Όταν η Εθνική Πινακοθήκη γίνεται βιτρίνα βλασφημίας και ρουσφετιού – Ο πολιτισμός δεν είναι λάφυρο

Όταν ο μόνος πραγματικός βανδαλισμός ήταν αυτός που επιτράπηκε επί των ημερών της.

Κοινωνία
Κοινωνία: Δραματική έκκληση των Ρωμιών της Συρίας προς την ελληνική κυβέρνηση: «Ζητήστε επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τους διωγμούς των Σύριων Χριστιανών»

Δραματική έκκληση των Ρωμιών της Συρίας προς την ελληνική κυβέρνηση: «Ζητήστε επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τους διωγμούς των Σύριων Χριστιανών»

«Δεν ζητάμε χρήματα ή βίζες. Ζητάμε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα τη διπλωματική της φωνή», γράφουν σε δραματικό τόνο οι εκπρόσωποι της μειονότητας σε ανάρτησή τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη θα πάνε πίσω στη Λιβύη;

Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη θα πάνε πίσω στη Λιβύη;

Η Λιβύη είναι η χώρα από την οποία ξεκινούν τα περισσότερα δρομολόγια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θυμάστε το μικρούλι γιο του Πάγκαλου; Μεγάλωσε και θέλει να γίνει βουλευτής – Πού θα είναι υποψήφιος

Θυμάστε το μικρούλι γιο του Πάγκαλου; Μεγάλωσε και θέλει να γίνει βουλευτής – Πού θα είναι υποψήφιος

Από το «πολιτικό μπαλκόνι» του ΠΑΣΟΚ στη νέα γενιά της ΝΔ.

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στη Χίο: Για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι οι εμπρηστές – Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι Αρχές – Σχετίζεται με τις εξορύξεις αντιμονίου;

Φωτιά στη Χίο: Για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι οι εμπρηστές – Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι Αρχές – Σχετίζεται με τις εξορύξεις αντιμονίου;

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμούς - Ύποπτες «συμπτώσεις» με τις περιοχές που ξέσπασαν τα μέτωπα

Κοινωνία