ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Την Τρίτη το απόγευμα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνονται αύριο (24/8) το απόγευμα ενόψει φθινοπώρου.
Κορονοϊός: Την Τρίτη το απόγευμα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Έφτασε η ώρα των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα ενόψει φθινοπώρου, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει και τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να πιέζονται.

«Η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Για τα εμβόλια είπε πως «οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί».

«Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον», είπε ακόμη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Ερωτηθείς ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός μέτρα – Ανεμβολίαστοι: Έρχεται «μείωση» αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! – Νέες τιμές τα rapid tests;

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού (Vid)

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Σήμερα η συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Την Τρίτη το απόγευμα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.