ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με 20.000 κρούσματα την μέρα – «Lockdown» στην εστίαση τα μεσάνυχτα

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να βρίσκεται ο Κορονοϊός στη χώρα με νέα μέτρα να πέφτουν στο τραπέζι για συζήτηση σήμερα στη σύσκεψη της Κυβέρνησης.
Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με 20.000 κρούσματα την μέρα – «Lockdown» στην εστίαση τα μεσάνυχτα

Κορονοϊός: Μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων για την περίοδο των εορτών προκείμενου να περιοριστεί η πανδημία πριν από 4 μέρες, σήμερα αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου.

Η μετάλλαξη Όμικρον που πλήττει όλο τον πλανήτη έχει βρεθεί και στη χώρα μας και πλέον «καλπάζει» η διασπορά της. Οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για τον αντίκτυπο που θα έχει η Όμικρον στην πανδημία. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος μέχρι και για 20.000 κρούσματα την ημέρα από τον επόμενο μήνα!

Για την αντιμετώπισή της την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά στην Ελλάδα και οι ΜΕΘ γεμάτες, κρίνεται απαραίτητη η επιβολή νέων μέτρων στους πολίτες.

Σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέλευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή των Εμπειρογνώμων. Εκεί θα γίνει ενημέρωση για τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας του Covid-19. Ακόμη όμως θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου με την ανακοίνωσή τους να γίνεται πιθανώς μέχρι και σήμερα. Στη συζήτηση φαίνεται να βρίσκεται και η περίπτωση τα νέα μέτρα να ισχύσουν και από τώρα για να περιοριστεί η διασπορά στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, η εστίαση θα βρεθεί στο επίκεντρο των επόμενων μέτρων και η εφαρμογή ενός νέου τύπου «Lockdown».

Κορονοϊός: Tα νέα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί:

  • Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης, στους οποίους σήμερα έχουν πρόσβαση με αρνητικό rapid test.
  • Αυξημένο testing για την προσέλευση στην εργασία μετά τις γιορτές.
  • Επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα στο 50% ή και 60%.
  • Επιστροφή στα θρανία επίσης με αυξημένο testing.
  • Κατάργηση των σχολικών εκδρομών.
  • Λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές τα γήπεδα.

Την ίδια ώρα η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 50 βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι.

Η κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο με την κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να μην έχει κανενός είδους σχέδιο και να λειτουργεί μέρα με τη μέρα στοχοποιώντας ξανά τους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο της επαναφοράς της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους φαίνεται πως άργησε να εφαρμοστεί για να μην πληγεί η οικονομία, ενώ το ότι οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά χωρίς την χρήση μάσκας φαίνεται να είναι ο παράγοντας εκτίναξης των κρουσμάτων.

Αποτέλεσμα, ξανά νέα μέτρα – πυροτέχνημα – στο τραπέζι χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα.

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία