ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Γιατί είναι αυξημένος ο αριθμός κάθε Τετάρτη

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα κάθε Τετάρτη τις τελευταίες εβδομάδες είναι πιο… βαρύς, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις αμέσως δύο προηγούμενες ημέρες. Κάθε Τετάρτη, το επιδημιολογικό δελτίο αριθμεί εκατοντάδες κρούσματα, πολλά περισσότερα από εκείνα που καταγράφονται τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποδίδεται στον ρυθμό ενσωμάτωσης...
Κορονοϊός: Γιατί είναι αυξημένος ο αριθμός κάθε Τετάρτη

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα κάθε Τετάρτη τις τελευταίες εβδομάδες είναι πιο… βαρύς, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις αμέσως δύο προηγούμενες ημέρες.

Κάθε Τετάρτη, το επιδημιολογικό δελτίο αριθμεί εκατοντάδες κρούσματα, πολλά περισσότερα από εκείνα που καταγράφονται τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποδίδεται στον ρυθμό ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων των μοριακών ελέγχων για κορονοϊό, που έχουν διενεργηθεί το προηγούμενο 48ωρο.

Τις δύο πρώτες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας παρατηρείται αυξημένη προσέλευση πολιτών στα εργαστήρια για τον σχετικό έλεγχο, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις των τεστ να ενσωματώνονται στην επιδημιολογική έκθεση της Τετάρτης.

Ο αριθμός των 248 νέων περιστατικών κορονοϊού που ανακοινώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου ακολούθησε έπειτα από δύο ημέρες, όπου τα κρούσματα ήταν κάτω από τα 200 (169 και 156 αντίστοιχα, για Τρίτη και Δευτέρα).

Και την περασμένη Τετάρτη παρατηρήθηκε ανάλογη εικόνα. Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν 183 και 207 κρούσματα, αντίστοιχα, για να αυξηθεί ο αριθμός τους σε 233 την επομένη ημέρα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζοντας την αναδρομή στις δύσκολες επιδημιολογικά Τετάρτες, την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί 293 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός τους ήταν σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με εκείνον των αμέσως προηγούμενων ημερών της εβδομάδας.

Είχαν ανακοινωθεί 170 κρούσματα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και 168 την επομένη ημέρα, Τρίτη 25 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κρούσματα σήμερα: Υπήρξε αύξηση, πάνω από 200 ξανά

Κατά την Τετάρτη 19 Αυγούστου γίνεται μια μικρή «ανατροπή» καθώς ο μέγιστος αριθμός κρουσμάτων εκείνης της εβδομάδας – μετά τον Δεκαπενταύγουστο- καταγράφεται την Τρίτη και την Πέμπτη (από 269 κρούσματα).

Εκείνη την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 217 κρούσματα.

Την αμέσως προηγούμενη Τετάρτη, 12 Αυγούστου, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 262.

Μια ημέρα πριν είχαν καταγραφεί 196 κρούσματα κορονοϊού και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 126 κρούσματα.

Την πρώτη Τετάρτη του περασμένου μήνα, στις 5 Αυγούστου, ο ημερήσιος απολογισμός του επιδημιολογικού δελτίου ήταν 124 κρούσματα.

Κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας είχαν καταγραφεί 121 και 77 κρούσματα, αντιστοίχως.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»

Κοινωνία
Κοινωνία: TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

Μισό κιλό χοιρινές μπριζόλες με 3,19 ευρώ - Οργή προκαλούν οι ακραίες διαφορές τιμών με την πανάκριβη Ελλάδα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Κατά 80% οι πολίτες αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι δεν κατανοεί τις ανάγκες του λαού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία